Vil beskytte arkeologiske funn

Publisert

Byråd for kultur i Alfaz del Pi, Mayte Pérez, har satt i gang et prosjekt for å dekke til og beskytte de arkeologiske utgravningene i Albir. Hun beskriver tiltaket som første skritt på veien til å etablere en ”arkeologipark” på stedet. Det var sommeren 2008 at det på nytt ble satt i gang arkeologisk aktivitet i Albir.

Byråd for kultur i Alfaz del Pi, Mayte Pérez, har satt i gang et prosjekt for å dekke til og beskytte de arkeologiske utgravningene i Albir. Hun beskriver tiltaket som første skritt på veien til å etablere en ”arkeologipark” på stedet. Det var sommeren 2008 at det på nytt ble satt i gang arkeologisk aktivitet i Albir. Arkeologene fant blant annet rester etter et romersk bad som antas å ha tilhørt en romersk bosetning i området.

Arkeologen Carolina Frías, som leder utgravningene i Albir, sier at tildekningen av utgravningsstedet, som skal beskytte de arkeologiske funnene mot vær og vind og bedre arbeidsforholdene, også vil innebære inngjerding av et 600 kvadratmeters stort område.

Mayte Pérez sier at hun det forutses at de arkeologiske arbeidene i Albir skal gjenopptas til sommeren, og at tildekningen av funnstedet da vil være installert.
 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter