Viktig arkeologisk funn i Altea

Publisert

Et vannreservoar fra 1700-tallet er funnet ved utgravningsstedet i Pontet i Altea. I følge Altea kommune handler det om et 60 kvadratmeter stort basseng bygget i stein som fungerte som kilde til vann for byens innbyggere. Funnet anses som svært viktig for Alteas historie. Kommunen viser til betydningen vanntilførselen har hatt for byens utvikling som kultivar, med dyrking av grønnsaker, druer, mandler og oliven.

Det antas at vannreservoaret i Altea (Poador del Pontet) har vært i bruk helt frem til slutten av 1800-tallet. Første gang stedet ble nevnt i bøker var i 1782. Her fikk byens innbyggere hentet vann og vasket klær. Ved samme sted er det også funnet et system av kanaler for vanning av jordene i områdene rundt Altea. Etter hvert som distribusjonen av vann endret seg, ble stedet glemt og forsvant under jordmasser.

Utgravningene som startet i oktober i fjor har skjedd i samarbeid med Altea kommune. Organisasjonen De Amicitia, forskjellige firmaer og en rekke frivillige fra distriktet har stått for gjennomføringen av prosjektet.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter