Vellykket oppusning av gamlebyen

Publisert

Gamlebyen i Altea er pusset opp. For ett år siden påla kommunen huseiere å rydde og sikre eiendommer og male slitne fasader. De som ønsket det kunne få utgiftene dekket av kommunen. Kampanjen er nå avsluttet og over hundre fasader skal være malt. Kommunen sier i en pressemelding at de er svært fornøyd med resultatet og betegner prosjektet som en «definitiv suksess». Gamlebyen ble i juni i år erklært som spansk kulturarv (Bien de Interés Cultural) og regnes som svært viktig for turismen i Altea.

Kommunen hadde på forhånd kartlagt rundt seksti eiendommer som de mente trengte rydding og oppusning. I følge loven har huseier plikt til å gjøre et minimum av vedlikehold slik at eiendommen ikke skjemmer bybildet eller er til fare for andre. I forbindelse med prosjektet ble det gitt tilbud om finansiering fra Altea kommune. Kun et fåtall skal ha benyttet seg av dette. Kommunen ønsker nå å gjennomføre liknende prosjekter andre steder i byen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter