Vedgår for dårlig vann-infrastruktur

Publisert

Kommunnene nord på Costa Blanca vedgår infrastrukturen som gir vann til innbyggerne ikke er godt nok. Rør og filtre er for dårlige. Man ha over lengre tid innvestert for lite i rørnettet og filtre med den konsekvens at regn kan føre til forurensning av byenes vannforsyning, noe som nå har skjedd flere ganger.

Siden desember i fjor er vannet i springen ved to anledninger blitt forurenset. La Nucía, Alfaz del Pi og Finestrat kommune nord på Costa Blanca sier de nå tar affære mot dårlig drikkevann. Store mengder nedbør, i kombinasjon med gammel og dårlig infrastruktur, skal være årsaken til problemene. De tre kommunene vil nå investere i nye renseanlegg og bedre filtrering av vannet etter modell av Benidorm, en kommune som tross nedbøren har gått klar av problemene.

Flere kommuner nord på Costa Blanca måtte både i desember og januar innføre forbud mot å drikke vannet i springen. Årsaken var at vannet var blitt forurenset etter nedbør og flom. Innbyggerne i Benidorm har imidlertid ikke vært berørt av problemene, angivelig fordi kommunen allerede har investert i bedre renseanlegg og filtrering. Nå vil kommuneledelsen i La Nucía, Alfaz del Pi og Finestrat gjøre det samme, skriver avisen Información.

Det siste vannforbudet for Altea, Alfaz del Pi og La Nucía ble innført 23. janaur i år. Lørdag 28. januar var forbudet fremdeles gjeldende.

Les også: Vannforbud: Altea, Alfaz, La Nucía

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter