Vannet «friskmeldt» i Altea, Alfaz del Pi og La Nucia

Publisert

Helsedepartementet sier man nå kan drikke vannet fra springen i kommunene på Marina Baixa. Altea var sistemann som fikk vannet «friskmeldt» 30. desember. Kommunene må sende to prøver av vannet til helsedepartementet hver dag i ti dager videre for analyser.

Det var 22. og 23. desember man slo alarm i Alfaz del Pi, La Nucia og Altea. Mye regn dagene før hadde ført «skitt» inn vanntilførselen til kommunene hvor man i mang år har neglisjert vedlikehold av nettet noe som også fører til restriksjon på vannbruk i sommermånedene.

 

I Altea får årlig mange nabolag beskjed om at vannet ikke er egnet for drikking eller matlaging. Store mengder vann går tapt som følge av lekkasjer da det har blitt investert lite i vedlikehold. Saltvann lekker også inn i vannforsyningen flere steder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter