Valgresultatet i Alfaz del Pi og Albir

Publisert

I Alfaz del Pi fortsetter ting som før. PSOE økte fra 12 byråder til 14 på bekostning av Partido Popular krymper videre fra fem til fire byråder. Høyreekstreme VOX stilte liste i Alfaz del Pi men fikk «bare» rundt 200 stemmer og med det ingen plass i byrådet. Ciudanos fikk også denne gangen to byråder.

Dagens byråd ledes av PSOE som på en effektiv måte har brukt kommunens budsjetter for å støtte opp under sine lojale støttespillere. Rådhuset i Alfaz del Pi er trolig kommunens største arbeidsgiver og rådhuset har aktivt søkt midler fra EU eller regionen for utføre investeringer. De mange tusen utlendinger som bor i Alfaz del Pi stemmer i liten grad ved lokale valg her. Og rådhusets har gjort sine disponeringer basert i hvem som faktisk bruker stemmeretten.

Altea

I Altea har Valencia-nasjonalistene i COMPROMIS gått frem og får to nye byråder og da åtte totalt. Partiet som mener dyrkning av Valensianske verdier som språk og fiestas er viktig nok til at å bestå eksamen i Valenciano er obligatorisk for alle i offentlig sektor uansett fagfelt. En politikk som har gjort mange tilflyttere, både spanske og utenlandske, med barn på skole her mektig oppgitt. Altea var i lang tid styrt av Partido Popular som hadde hovedfokus på en rekke større kontroversielle byggeprosjekter. Relativt nye partier som COMPROMIS tjener på folks

Sammen med PSOE har de ført en politikk i Altea hvor næringsdrivende fra ande deler av Spania og andre land føler seg forskjellsbehandlet og det har vært flere anklager rettet mot rådhuset og policia lokal hvor man hevder lokalpolitiet og rådhuset aktivt går etter spesifikke småbedrifter. Bare dager før valget stengte politiet en ny moderne cafe midt i byen og satte godt synlig polititape over inngangen to dager før valget. Rådhuset hevdet steder ikke hadde god nok ventilasjon og måtte stenges umiddelbart.

Mønsteret har man sett over hele regjeringsperioden og spesielt i gamlebyen og på strandpromenaden har konfrontasjoner med lokalpolitiet vært ubehagelig for de næringsdrivende som føler seg trakassert over en svært selektiv håndheving av byens reglement for terrasser, restauranter og barer. Altea er så oppslutningen om Partido Popular øke, et parti man lokalt ser på som mer positiv til næringsdrivende utenfra.

La Nucia

Lokalvalget i La Nucia pleier å gi de samme resultater hvert år. Partido Popular har styrt byen uten avbrudd med samme ordfører i over ti år. Partiet har god kontroll på byen og kommunens store inntekter på skatt på de utallige ferieboligene som finnes her brukes inne i sentrum og i gamlebyen hvor de som stemmer bor. Rådhuset har blitt beskyldt for å styre med «mafia metoder» hvor de som er ikke er lojale mot det sittende regime blir skvist ut av jobber. Men kommunen er i motsetning til nabokommunene Altea og Alfaz del Pi relativt godt organisert med tanke på kommunale tilbud, vedlikehold og renhold.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter