Utvandringen fra La Nucia til Algerie

Publisert

Flere hundre fattige fra La Nucia innvandret til Algerie på søk etter ett bedre liv på 1800 og 1900-tallet. Tusenvis fattige spanjoler emigrerte til landet på andre siden av Middelhavet. I denne første bølgen var det rene økonomiske motiver, senere kom en bølge spanjoler til Algerie på flukt fra General Francos fasist-diktatur.

I La Nucia har byens egen forfatter, Miguel Guardiola, skrevet om den store utvandringen som var så viktig for byen at kommunen selv har finansiert boken. Det er byråd for kultur som har redigert boken og alle som møtte opp på presentasjonen i byens teater fikk sin egen kopi.

Ble slaktere i Algerie

Blant de fra La Nucia som slo seg ned i Algerie var det mange som ble slaktere. De lærte hverandre opp i dette faget og åpnet små bedrifter i Algerie.

INNVANDRERBUTIKK – Et lite slakteri er en vanlig bedrift for mange innvandrere. Det krever ikke høyere utdannelse og heller ingen stor innvestering. I Spania er det i dag ofte innvandrere fra Nord-Afrika som driver små slakterier og kjøttutsalg i både Alicante og Malaga-provinsen.

I det spanjolene kom til Algerie var landet Frankrikes viktigste koloni. I 1962 ble Algerie fritt igjen etter en blodig borgerkrig. I det Europerne mistet sine privilegier og folket i Algerie overtok valgte mange av disse fra La Nucia å vende tilbake. Dette ga en merkbar økonomisk boom i det disse kjøpte gårder, bygget seg nye hus og etablerte nye bedrifter.

Grunnlaget for boken er 31 intervjuer forfatteren har gjort med folk i kommunen og utallige bilder man har fått.

Fyret i Albir

I Albir kan man ute ved fyret lese om den siste fyrvokteren. På en plakett står det skrevet at også han reiste til Algerie for å søke lykken i det man automatiserte fyret.

Agualandia, Mundomar og Terra Mitica

Den spanske forretningsmannen bak Mundomar og Aqualandia gjorde sin formue som distributør av kaffemaskiner i Algerie. Med pengene herifra ble fornøyelsesparkene mellom Benidorm og Albir etablert. Senere kjøpte selskapet også Terra Mitica.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter