Utmerkelse til tursti i Villajoyosa

Publisert

Turstien som går langs havet forbi Villajoyosa, Colada de Costa, har fått utmerkelsen “Sendero Azul” altså “Blå sti” for 2024. Det er foreningen for miljø- og forbrukeropplæring (ADEAC) som deler ut denne prisen til natur-områder for å anerkjenne kommunenes innsats for å gjenopprette og forbedre stier og ruter.

Colada de la Costa-stien, forbinder Torres-stranden med bukten og gir tilgang til Torre de l’Aguiló (et forsvarstårn mot korsarer og pirater fra 1500-tallet). Det er en rundløype på ca. 8 kilometer som går langs en del av den gamle kvegstien som tidligere krysset hele kysten av Villajoyosa.

Langs ruten er det noen viker som er vanskelig tilgjengelige, unntaket er “Racó del Conill”. Hele ruten har utsikt over Middelhavet.

I 2024 er det tildelt 128 blå ruter, med 30 nye stier, inkludert den i La Vila Joiosa, og et nettverk på nesten 860 kilometer. De blå rutene finnes i 115 kommuner i 21 provinser.

Byråd for miljø i Villajoyosa, Carlos Soler, understreker at “dette er første gang denne skogstien har fått denne anerkjennelsen, så jeg er stolt over at arbeidet med å rydde og beskytte naturområdene i kommunen, som dette, bærer frukter, ettersom disse områdene beskytter oss, i tillegg til at Sendero de la Costa har blitt en attraksjon for aktiv turisme på grunn av nærheten til havet”.

Senderos Azul-programmet belønner og anerkjenner bevaring og gjenoppretting av stier og ruter som er blitt til verdifulle ressurser for formidling og miljøopplæring, og som gjør det mulig å nyte naturen gjennom bærekraftige rekreasjons-, sports- og turistaktiviteter. For å få utmerkelsen Blå stier må man oppfylle en rekke kriterier og indikatorer som er gruppert i fire kategorier: stienes og rutenes egenskaper, informasjon, skilting og infrastruktur på stiene, bevaring og forvaltning av natur- og kulturarven og allmennhetens bruk av stiene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter