Utleiemarkedet på Costa Blanca i vekst

Publisert

Nordmenn kjøper eiendom i Spania i større omfang enn noen gang. Costa Blanca er førstevalget. Utleiemarkedet på Costa Blanca er også i vekst. Stadig flere nordmenn ønsker å leie leilighet eller hus for kortere eller lengre perioder. Norsk Bo og Reiseservice er bant aktørene som merker økt pågang av folk som vil leie.

Nordmenn kjøper eiendom i Spania i større omfang enn noen gang. Costa Blanca er førstevalget. Utleiemarkedet på Costa Blanca er også i vekst. Stadig flere nordmenn ønsker å leie leilighet eller hus for kortere eller lengre perioder. Norsk Bo og Reiseservice er bant aktørene som merker økt pågang av folk som vil leie.

Norsk Bo og Reiseservice har hatt kontor i Albir i 18 år nå og de ni ansatte har travle dager, for markedet for utleieleiligheter og boliger øker for hvert år som går. Costa Blanca er populært og spesielt Albir er populært. Det samme er Alfaz del Pi.

        Om vinteren dreier det seg ofte som langtidsleie, mens det sommerstid handler mer om kortere perioder, forteller daglig leder og eier av Norsk Bo og Reiseservice, Anne Birte Lockert til SpaniaPosten.

Anne Birte Lockert ble fristet av Spanias behagelige klima og vakre natur. Allerede i 1988 startet Lockert forretningsvirksomhet på Costa Blanca og siden har omfanget av virksomheten økt betydelig. Hun begynte med hjemmekontor og var agent for flere bussoperatører som hadde turer til Costa Blanca.

        Jeg forstod raskt at det alle nordmennene som kom hit hadde behov for hjelp og assistanse. I dag kan vi tilby alt fra A til Å og er meget godt tilfreds med situasjonen, sier Anne Birte Lockert.

Utleie er primæroppgaven til Norsk Bo og Reiseservice, men gjennom firmaet Spania Home selger man også eiendom. Det fører til at man også formidler en rekke håndverkstjenester. På utleiesiden er det flest nordmenn som benytter seg av tilbudene til selskapet, men det kommer oftere og oftere folk fra andre nasjonaliteter innom kontoret i Albir. Da er det godt å ha både spansk og engelsktalende ansatte i staben.

        Vi har vært til stede så lenge, at vi nå har tredje generasjon kunder. Det er hyggelig og vi får et familiært forhold til de som leier av oss. Vår eldste kunder er 90 år og har leid leilighet av oss helt siden vi startet. Slikt er artig. Mange av de som leier kjøper seg egen eiendom etter en tid. De ønsker å bli kjent og lære regionen å kjenne før de tar skrittet fullt ut og kjøper eget.

Til å begynne med arrangerte Anne Birte Lockert også turer rundt på Costa Blanca og andre steder i Spania. Denne delen av virksomheten har imidlertid Lockert trappet ned. Dagens reisende er mer selvstendige og mobile enn tidligere. Behovene har forandret seg og i takt med det har også Anne Birte endret fokus, selv om man gjerne formidler og hjelper til med utflukter og kommer med tips om hva man kan finne på i nærområdet.

        Du må ha vært vitne til en enorm positiv utvikling siden du kom hit på 80-tallet og ser hvordan Albir, Alfaz del Pi og de andre byene rundt her har vokst frem?

        Ja, det har vært en fantastisk reise. Da jeg kom hit var det noen hoteller og hus, men også mange jorder som senere er blitt bebygd. Knapt noen kunne drømme om en slik utvikling, selv om jeg så mulighetene og var ganske sikker på sterk vekst, sier Lockert.

Både datteren og sønnen til Anne Birthe Lockert jobber i dag i Norsk Bo og Reiseservice i Albir, men selv har hun ingen planer om å trekke seg tilbake. Til det er jobben for inspirerende og morsom.

        Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobben, så jeg har tenkt å holde på noen år til. Det neste ønske jeg faktisk har, er at Albir kommune gjort mer med strandområdet i byen. Steinstranda burde hatt flere tilbud og kanskje hatt områder med sand, for stranda er litt vanskelig tilgjengelig for barnefamilier og eldre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter