Utendørsmuseet i Albir utvides

Publisert

Utendørsmuseet i Albir har fått kritikk for ikke å inneholde stort mer en noen få gamle ruiner fra romertiden. Det vil museet gjøre noe med. Dagens besøksområde skal utvides med nye utgravninger, en investering på rundt 250.000 euro.

Det man i dag ser av ruiner fra romertiden ved utendørsmuseet i Albir (Museo al Aire Libre Villa Romana) utgjør angivelig kun en brøkdel av hva som virkelig skjuler seg på stedet. Museet som ligger ikke langt fra stranden i Albir i Alfaz del Pi kommune har hatt rykte på seg for å være et velstelt og ryddig museum, men med relativt lite å se. Riktignok har inngangsbilletten vært gratis, men museet har tatt seg betalt for audioguider uten å kunne by på den helt store museumsrunden.

Derfor er det gode nyheter at Alfaz del Pi nå får nye bevilgninger og kan fortsette utvidelsen av det arkeologiske funnstedet. Mer konkret er det snakk om utgravninger av restene av herskapshuset og bosetningen rundt (villa romana på spansk). Forskjellige rom og lagre skal frem i lyset, bygningsmasse som går tilbake til perioden 300 til 600 e.Kr.

Det nye prosjektet innebærer at hele arealet som befinner seg på kommunes eiendom skal graves ut og vises til publikum. Museet kunne imidlertid blitt enda større, men begrenses av omkringliggende private boliger som er bygget oppå restene av den gamle romerske bosetningen. I følge avisen Información har prosjektet en prislapp på rundt 250.000 euro, en utgift som dekkes delvis med offentlige midler fra regionadministrasjonen i Valencia og med bevilgninger fra EU.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter