Utelukker ikke ny «lokal karantene» i Valencia-regionen

Publisert

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, sier det er en mulighet at han vil vurdere å sette bestemte deler av regionen tilbake i karantene.

Antallet nye smittede har økt i Valencia-regionen, selv om de fortsatt er lavt og Valencia-regionen fortsatt har noen av Spanias laveste smittetall med bare 14,65 nye smittede pr 100.000 innbyggere siste 7 dagene mot f.eks. Katalonias 65,25 eller Aragons 218,9.

Det litt pussige utspillet kom da han søndag ble spurt om hva som kunne skje om smittetilfellene øker igjen kraftig. Presidenten var tilstede ved en minnestund i Morella (Castellon) hvor 20 eldre døde av Corona-viruset på et sykehjem.

Lite smitte i det offentlige rom

Presidenten sa videre at det er lite som tyder på ny karantene. De nye smittede er de som har senket «forsvaret» og ikke tatt vanlige forhåndsregler. Man har fått sykdommen på «trygge steder».

Folk smittes ved familiesamlinger og det er nå unge som smitter hverandre når de er sammen med venner, folk smittes ikke ute i det offentlige rom sier President Puig.

Det er minst to “kjerner” for smitten i Valencia regionen og det er feriebyene hvor man ser antallet positive øker. Dette skjer helt syd på Costa Blanca rundt Torrevieja, i Marina Alta med sentrum i Gandia og Castellons turisthovedstad Orpesa. Provinshovedstedene

Smittede i Torrevieja, Elche, Santa Pola

De stedene i Valencia-regionen hvor det nå er mest ny smitte er helt syd på Costa Blanca steder som Elche (160), Santa Pola (25), Torrevieja (33) og Orihuela (18). Marina Altea har også sett økende smitte i feriebyer som Gandia (107), Sueca (16) og Oliva (12). Feriebyen Orpesa i Castellon har 9 smittede.

Smittede i Benidorm, Alfaz del Pi og Altea

Turistbyen Benidorm ser også relativt høye tall med 436 personer totalt som er testet positive for Covid viruset, 21 av dem de siste 14 dager. I Alfaz del Pi har 4 testet positive siste 14 dager og for Altea er tallet 7.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter