Usaklig oppsigelse koster den norske skolen millioner

Publisert

Den norske skolen Costa Blanca (Alfaz del Pi) har inngått et forlik for å unngå rettsak med to lærere som fikk avskjed på dagen i 2020. I følge SpaniaAvisen må den norske skolen ut med et million-beløp etter usaklig oppsigelse.

– Uten at vi kjenner beløpene og kostnadene forbundet med de andre seks avskjedigede og oppsagte kan man trygt fastslå at vi snakker om millioner. Hvor sluttbeløpet kommer til å ligge er det ingen av oss som har oversikt over og det er vel heller ikke avklart, i og med at den siste oppsigelsen ikke er avsluttet, sier en av de to omtalte lærerne til SpaniaAvisen.

De to lærerne som mistet jobben sier beløpet er mindre enn hva de hadde krav på, men de godtok forliket for å få saken ut av verden. Ved en eventuell rettsak ville oppgjøret tatt lang tid.

For skolen, som i hovedsak er finansiert med norske offentlige midler, blir regningen langt større. Skolen har liknende skaer gående med flere andre tidligere lærere.

– Det er også trist å se det misbruket av midler som foregår. Det er brukt millioner på avskjeder og oppsigelser av lærere i en tid med pandemi. Elevene hadde i utgangspunktet en vanskelig tid med et redusert undervisningstilbud og vanskelige forhold. Midt under tentamen og karakterfastsettelse velger ledelsen å fjerne flere lærere som var i fullt arbeid. Begrunnelsen var angivelig at de ikke var i stand til å være fysisk tilstede på en planleggingsdag, forteller de to lærerne.

“Full av feil” – Skolen kommer med grove løgner

I kjølvannet av saken som ble publisert 27. april har den norske skolen valgt å kommentere saken på sin Facebook side. Styret for stiftelsen DnsCB (Den norske skolen Costa Blanca) hevder saken i SpaniaAvisen er “full av feil”.

En av lærerne som ble avskjediget av Den norske skole Costa Blanca, sier i en ny artikkel publisert 29. april at skolen i sin Facebook-post “kommer med grove løgner”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter