Ukranias x-minister pågrepet i Altea Hills

Publisert

Ukrainas avsatte finansminister Yuri Kolobov ble onsdag 4. mars pågrepet i Altea. Kolobov var  minister i regjeringen til Viktor Yanukovich inntil regjeringen kollapset under protestene februar 2014. Han er anklaget for å ha misbrukt sin stilling og underslått offentlige midler i en størrelsesorden av 7 millioner Euro.

Den tidligere ministeren ble pågrepet i Altea Hills, en luksus-urbanisasjon like nord for sentrum. Han skal der ha vært under oppsyn av spansk politi i flere uker før han ble pågrepet 4. mars. Yuri Kolobov skal ha oppholdt seg i Altea siden august måned. Han ble etter pågripelsen tatt til Guardia Civil i Altea og senere på kvelden ført til Madrid hvor han nå trolig vil bli utlevert til Ukraina.

Der vil han trolig bli tiltalt i en sak hvor han sammen med andre fra finansdepartementet skal ha betalt ut millionbeløp til et privat selskap uten at det skal ha blitt utført noen jobb for pengene. Den Ukrainske staten skal ha mistet rundt 7 millioner Euro i den aktuelle saken.

Altea har etter Barcelona og Marbella en av de største russisk-språklige koloniene i Spania. Den første russisk-ortodokse kirken i Spania åpnet her i år 2000.

Les også:

Oslo kommunes Alteaprosjekt: Lovbrudd og hemmelighold

Oslo kommune: Ber om at rapport sensureres

Altea: Oslo kommune hadde kjennskap til svarte penger

Rådhuset kritiserer Oslo kommunes advokat Carmen Sanz

Kommentar: Nesten flaut å være norsk i Altea…

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter