Uklarhet om dødsfall i Benidorm

Publisert

Saken om den 36 år gamle britiske statsborgeren som ble funnet død på en glattcelle i Benidorm får etterspill. Mannen som var på ferie med sin samboer og deres to barn skal ha blitt arrestert for bråk og voldelig atferd på hotellet. Både den konkrete årsaken til pågripelsen og det påfølgende dødsfallet er det imidlertid uenighet om. I følge kilder hos politiet skal mannen ha tatt livet sitt på cellen kort tid etter arrestasjonen. Dette stiller samboeren seg uforstående til og har langt på vei antydet at mannen kan ha blitt utsatt for politivold.

Den aktuelle hendelsen skal ha skjedd natt til fredag 23. oktober. Politiet i Benidorm har senere opplyst at briten ble arrestert etter at hans samboer hadde bedt betjeningen på hotellet der de bodde om hjelp fordi mannen var voldelig. Den kvinnelige samboeren innrømmer at årsaken til arrestasjonen var at mannen hadde vært «bråkete», men sier til engelske aviser at dette var vanlig og at han hadde en tendens til å skulle «vise seg frem» når han drakk. Hun stiller seg imidlertid uforstående til at han skal ha tatt sitt eget liv. Da hun senere ble bedt om å identifisere den avdøde mannen hos politiet, skal han ha hatt blåmerker i ansiktet, sier hun til britiske aviser.

Det spanske nyhetsbyrået EFE referer på sin side til opplysningene fra politiet. Der fremgår det at mannen ble arrestert mistenkt for å ha utøvet vold mot partneren og fengslet etter det som er vanlige prosedyrer i slike saker. Kort tid etter, under en av de nattlige rundene på politistasjonene, skal mannen ha blitt funnet hengt på cellen.

I følge politirapporten har mannen tatt sitt eget liv ved å henge seg med et teppe han hadde revet opp i strimler. Liket skal senere ha blitt flyttet etter godkjennelse fra dommer og deretter fraktet til obduksjon. Om den forutgående arrestasjonen på Hotel Palm Beach i Benidorm sier politiet at stedets sikkerhetsvakter allerede hadde fått mannen under kontroll da de ankom, men at han skal ha oppført seg aggressivt. Politiet hevder samtidig et «minimum» av makt ble brukt under arrestasjonen og opplyser at den kvinnelige samboeren var forslått på «deler av kroppen».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: