Udemokratisk styre i La Nucia

Publisert

Opposisjonspartiet PSOE i La Nucia kritiserer ordfører Bernabé Cano (PP) for å være udemokratisk. I følge partiet er det tilsynelatende bare ordføreren som bestemmer når det skal stemmes over saker i kommunen. Mens opposisjonen deltar individuelt i avstemningene, stemmer ordføreren på vegne av hele sitt parti. Opposisjonleder Pepa Ivorra sier til lokalavisen at hun opplever situasjonen som «surrealistisk» og mener det kan være snakk om brudd på kommunale vedtekter.

I tillegg til å stemme på vegne av alle sine representanter er Bernabé Cano også partiets eneste røst i debattene, sier en oppgitt Ivorra til avisen La Marina Plaza. I følge opposisjonslederen legges det ikke opp til at de andre representantene som sitter i kommuneledelsen skal delta. Partiet opplever at de diskuterer med kun én person, som hverken spør om de har innvendinger til forslagene som legges frem eller slipper til folk fra eget parti.

En av de siste sakene der avgjørelsen ble tatt på denne måten skal ha vært da opposisjonen nylig gjorde et forsøk på å få ned vannavgiften og eiendomsavgiften i kommunen. Avgiftsnivået har under ordførerens styre de siste årene godt betraktelig opp, så mye at opposisjonen mener det er kommet helt ut av proporsjoner. Forslaget om å gjøre endringer og harmonisere satsene ble imidlertid nedstemt, av Bernabé Cano.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter