8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tursti med mørk historie i Mascarat (Altea)

Altea har fått en ny tilrettelagt tursti i Mascarat-området. Det er en «ny» strekning på 2.3 kilometer som er tilrettelagt og blitt skiltet. Stien begynner nede på Mascarat-stranden og går opp forbi to utsiktspunkter. Det ene gir utsikt mot Altea og Sierra Helada mens det andre gir utsyn over fjellveggene som går nordover mot Calpe, El Morro de Toix. Derifra kan man gå videre til punktet hvor juvet El Barranco de Mascarat begynner. Fra samme stedet går det en liten sti som følger det tørre elveleiet ned til Mascarat stranden.

På grensen mellom Altea og Calpe ligger bydelen Mascarat like over lystbåthavnen Campomanes. Mange har passert den nye broen som passerer juvet «El Barranco de Mascarat» på vei mot Calpe.

Det er i dag tre broer som passerer her. Den første av dem kom på plass i 1885 samtidig som tunnelen som åpnet fjellet mot Calpe ble åpnet. Den gangen var dette ett av de største ingeniør-prosjektene i Alicante-provinsen og det ble sett på som viktig for økt handel med Valencia-provinsen.

Dagens betong-bro åpnet i 1925. Ned til juvet er det 85 meter og den nye broen økte kapasiteten på veien med sine to veibaner. Den da bare 50 år gamle broen fra 1885 var «enveiskjørt».

I 1915 kom den tredje broen på plass. Den er dedikert til lokaltoget TRAM som går fra Alicante til Denia.

Døde fjellklatrere og henrettede «sosialister»

Under General Francos Facist-diktatur henrettet man «uønskede» her. Personer med feil partitilknytning eller feil yrke ble fraktet til broen og skutt så kroppen falt ned i juvet. Målet var å gjøre henrettelsen ekstra ille for de pårørende som selv måtte ta seg ned i juvet for å hente ut kroppen til den avrettede.

To norske fjellklatrere omkom i dette juvet i 2007. De to norske klatrerne var fra Hobøl i Østfold og Lyngdal i Vest-Agder en sikring skal ha løsnet, den ene av dem skal ha falt ned og tatt med seg nummer to i fallet. De var på ferie i området som er populært for fjellklatrere grunnet den store variasjonen av fjell og vegger man finner nord på Costa Blanca.

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Alfaz del Pi: Alle idrettsanlegg stengt

I Alfaz del Pi har man nå stengt alle kommunens installasjoner for idrett. Dette inkluderer løpebaner, tennisbaner, baskethallen, treningsentra m.m.

Marginal prisvekst på ny bolig i Spania

I 2020 steg snittprisen på en helt ny bolig i Spania med 0.9%. Dette er den laveste prisøkningen man har sett i...

Nye strenge regler i Valencia-regionen og Alicante-provinsen

Søndag 24. januar ble nye strengere regler for folks bevegelse og samling annonsert for Valencia-regionen inkludert Alicante-provinsen. De nye tiltakene trer i...

Politikere «sniker» i vaksinekøen – La Nucia ordfører «må trekke seg»

I Spania har et utall politikkere og innflytelsesrike personer gitt seg selv tilgang til den nye Covid-vaksinen. Dette til tross for at...

Relaterte saker

Alfaz del Pi: Alle idrettsanlegg stengt

I Alfaz del Pi har man nå stengt alle kommunens installasjoner for idrett. Dette inkluderer løpebaner, tennisbaner, baskethallen, treningsentra m.m.

Covid-utbrudd i Alfaz del Pi

36 personer er bekreftet smittet i et nytt Covid-utbrudd i Alfaz del Pi. Helsemyndighetene beskriver kilden som «en sosial samling».

Møllen i Alfaz del Pi åpen for besøk

Etter lengre tids restaurering er den gamle møllen «Molí de Mànec» åpen for publikum. Under besøket får man innsikt...

Albir får «ny» holdeplass for lokaltog

Holdeplassen for lokaltoget, TRAM, i Albir er under oppgradering. Arbeidene forventes å være ferdige i løpet av februars måned.

Utvider kapasiteten på lokal-sykehuset

Den markante økningen i antallet smittede i Marina Baixa gjør at region-sykehuset i Villajoyosa nå åpner en tredje etasje dedikert til pasienter...

Vaksinerer i Alfaz del Pi

Et sykehjem i Alfaz del Pi har nå vaksinert sine beboere mot Corona viruset. På «Anneke Residence» er det...

Økende Covid-smitte i Altea og Alfaz del Pi

Antallet smittede øker fortsatt nord på Costa Blanca. I Benidorm har antallet mer enn doblet seg siden siste oppdateringer to uker tilbake....

Calpe får «ny» lystbåthavn og promenade

Like syd for sentrum av Calpe, i retning mot Altea ligger den lille og ofte oversette havnen Puerto Blanco. Det skal nå...

Avlyser feriedager og øker sengekapasiteten etter smitteøkning

Lokalsykehuset «Hospital Marina Baixa» forbereder seg på en økning i antall Covid-smittede pasienter. Man har sett en økning i antallet smittede i...

Drapet knyttes til narkomiljø i Albir

En 42 år gammel mann ble skutt og drept mens han satt på en restaurant i Albir. Spansk politi sier den drepte...