Turnet seg til Spania

Publisert

Spansk sol erstatter vintermørke i Norge for konkurranseturnerne fra Drammen. Etter en tøff treningsuke i oppkjøringen til konkurransesesongen, ble jentene belønnet med en treningsleir på Costa Blanca.

-Barna hoppet i taket av glede da de fikk høre om turen og var full av forventninger, opplyser reiseleder Liv Marit Olsen til SpaniaPosten.

I Norge, i tillegg til turningen, blir det også en del trening utendørs. På vinteren er ikke dette noe særlig populært, da det er mørkt og kaldt ute.

 -Barna satte stor pris på at de ekstra løpeturene i slapsmørket ble byttet ut med løping og styrke på sandstranda, sier Olsen. Det ble plutselig noe helt annet å trene.

Hun legger til:

-For utøverne, som stort sett trener seks dager i uka i turnhallen i Drammen, var det også litt ‘sceneskifte’ å trene i den spanske turnhallen i nærheten av Benidorm.

De 12 utøverne som reiste fikk også trene med spanske turnere og en spansk trener.

-Barna snakker jo ikke spansk, så det gikk på engelsk og finger språk, forklarer Olsen. Men vi hadde med en trener som snakker litt spansk. 

Det ble også tid til å hygge seg mellom treningsøktene i Benidorm.

-Vi bodde på La Nucia, og det ble noen turer rundt der. Vi dro også på utflukter i Benidorm og Villajoyosa. Det var mye lek og moro, og vi var veldig imponerte over det de spanske trenerne og foreldrene til de spanske turnerne gjorde i stand for oss.

For apparatturnerne var dette en liten vitamininnsprøyting etter et tøft år med mye trening og konkurranser.

-Takket være hovedtrener Cosmin Mican, blant andre, ble 2014 et av de beste årene for konkurranseturnerne. Med seks utøvere på ulike landslag og rekruttlag, norgescupvinner og flere medaljer i de store konkurransene, har det vært et jubelår, avslutter Olsen.

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter