Tre meters hai i Albir

Publisert

En hai av typen kamtannhai kom torsdag 12. februar inn på grunt vann like utenfor Altea og Albir nord på Costa Blanca. Det aktuelle dyret skal være målt til 2,7 meter og hadde en vekt på 300 kilo, noe som gjorde det nødvendig å ta i bruk kran for å få den på land. Samtidig skal en storøyd revehai på fire meter ha blitt tatt med garn utenfor Benidorm. I følge lokale fiskere er det ikke uvanlig å se revehai i dette området i det de kommer inn til klippene ved Sierra Helada for å yngle.

Haien som kom inn ved stranden i Altea og Albir vekker interesse blant lokale forskere, skriver avisen Información. Kommunens marinbiolog i Alfaz del Pi og lokalt politi skal i tråd med standard protokoll for strandede dyr har rykket ut til stedet der haien ble funnet. Universitet i Alicante og i Valencia skal ha blitt kontaktet, hvorpå sistnevnte lærested skal ha vist interesse for funnet.

Kamtannhai som kjennetegnes av seks gjeller fremfor fem har sitt naturlige tilholdssted i Middelhavet men holder seg normalt på større dyp. Forklaringen på at haien dukket opp i Altea skal være at dyrene av og til kommer inn på grunnere vann i søken etter fisk. Denne haitypen kan bli opptil fem meter lang. Det antas derfor at fisken på 2,7 meter er en unghai.

Haien som ble fanget av fiskere utenfor Benidorm skal ha vært en storøyd revehai (Alopias superciliosus) på fire meter og 120 kilo. Mannskapet på båten som stod for fangsten skal etterpå ha annonsert at dyret skal selges på fiskeauksjon på markedet i Villajoyosa. I følge lokale fiskere er det ikke uvanlig å se denne typen hai i området fordi den kommer inn til klippene ved Sierra Helada for å yngle.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: