Tre meter lang hai på standen

Publisert

Far og datter ruslet langs stranden ved klippen i Calpe i det de fikk øye på en stor hai i strandkanten. Det døde dyret har muligens blitt fanget i et fiskegarn og dødd av oksygenmangel.

Det er helt vanlig med mange typer hai i området. Haien man fant i Calpe var av samme art man har i Norge, en brugde som i hovedsak lever av plankton. Brugden regnes for å være et av dyrene på jorden med lengst levetid. Et godt voksent dyr måler 6-8 meter, noen blir også opptil 10 meter lange.

Hai på stranden i Albir

I 2015 døde en tre meter lang kam-hai etter å ha forvillet seg inn på grunt vann i Albir. Kamtannhai som kjennetegnes av seks gjeller fremfor fem har sitt naturlige tilholdssted i Middelhavet men holder seg normalt på større dyp. Forklaringen på at haien dukket opp i Altea skal være at dyrene av og til kommer inn på grunnere vann i søken etter fisk.

Selv om det er helt vanlig med hai langs kysten av Spania er angrep noe som i praksis aldri skjer. De hai-angrep som skjer er i områder hvor hai forveksler mennesker med byttedyr. I de aller fleste tilfeller forsvinner haien igjen etter et første bitt, så snart den forstår at det ikke dreier seg om det vanlige byttedyret. Mange haier har dårlig syn så de få angrep som skjer er oftest grytidlig på morgenen eller på kvelden når det er dårlig lys. 

Siste dødelige haiangrep i Europa var i 1989.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter