Torre de Morales – skal åpnes for publikum

Publisert

Det skal igjen bli liv i Morales-tårnet i Benidorm. I 2019 godkjente man prosjektet som skal restaurere det 7 meter høye tårnet og åpne det for publikum. Planene har forblitt urealiserte men nå søker rådhuset i Benidorm Alicante-provinsen om midler for å gå i gang med arbeidene.

Tårnet fikk sin beliggenhet for å beskytte La Cala-bukten og tilgangen til ferskvann via en liten elv som kommer ned fra fjellene. Tilgang til ferskvann var svært viktig for skipstrafikken i Middelhavet. Også i Altea ser man dette hvor den første bosetningen var knyttet til Algar-elven og øya utenfor La Olla som ga skip en mulighet til å ankre opp i relativt dypt vann mens man fikk vann fra elven.

Forsvarstårnet fra 1500-tallet troner fortsatt i La Cala de Benidorm. Det ble opprinnelig plassert på dette strategiske stedet hvor det kan forsvare bukten La Cala og ferskvanns-kildene i området. Ressurser som gjorde stedet attraktivt for pirater og andre som kom sjøveien eller over land. Torre de Morales ligger langs den gamle veien “Camio Real”. Tårnet har sitt navn fra Cristobal Morales som eide landområdet på grensen mellom Benidorm og Finestrat hvor tårnet er oppført.

Skal åpnes for publikum

Tårnet står i dag med dører og vinduer murt igjen. Dette vil man fjerne, det opprinnelige tregulvet skal tilbake. Det skal installeres strøm så man kan få belysning internt og fra fasaden vil man fjerne de lampene som er plassert der i dag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter