To tusen markerte 17. mai i Alfaz del Pi

Plassen foran kulturhuset i Alfaz del Pi var nesten fullsatt da man markerte den norske grunnlovsdagen 17. mai. Man har markert dagen i Alfaz del Pi siden 1971.

Først i borgertoget gikk byens ordfører Vicente Arques sammen med andre lokal-politikere. Representanter for «Den norske klubben» og «Den norske skolen Costa Blanca» var også å se først i toget.

PSOE-ordføreren adresserte de fremmøtte . Ordføreren stiller til gjenvalg i kommunen hvor folk skal gå til urnene søndag 28. mai.

«Verdens største»

I følge rådhuset var rundt 2.000 nordmenn møtt frem da man markerte dagen i Alfaz del Pi, kommunen som liker å hevde de har «verdens største» koloni av nordmenn i utlandet.

Kommunen har 2.500 nordmenn registrert i manntallet. Til sammenlikning er det rundt 5.000 nordmenn offisielt bosatt i f.eks. London. Strömstad i Sverige har til sammenlikning 1445 nordmenn offisielt bosatt.

I Spania har antallet bosatte nordmenn i Torrevieja passert antallet i Alfaz del Pi allerede mange år tilbake. Det er i dag Torrevieja og Orihuela Costa hvor det bor flest nordmenn. På Costa del Sol er det Fuengirola som er mest populært.

Relaterte saker