To tusen markerte 17. mai i Alfaz del Pi

Publisert

Plassen foran kulturhuset i Alfaz del Pi var nesten fullsatt da man markerte den norske grunnlovsdagen 17. mai. Man har markert dagen i Alfaz del Pi siden 1971.

Først i borgertoget gikk byens ordfører Vicente Arques sammen med andre lokal-politikere. Representanter for “Den norske klubben” og “Den norske skolen Costa Blanca” var også å se først i toget.

PSOE-ordføreren adresserte de fremmøtte . Ordføreren stiller til gjenvalg i kommunen hvor folk skal gå til urnene søndag 28. mai.

“Verdens største”

I følge rådhuset var rundt 2.000 nordmenn møtt frem da man markerte dagen i Alfaz del Pi, kommunen som liker å hevde de har “verdens største” koloni av nordmenn i utlandet.

Kommunen har 2.500 nordmenn registrert i manntallet. Til sammenlikning er det rundt 5.000 nordmenn offisielt bosatt i f.eks. London. Strömstad i Sverige har til sammenlikning 1445 nordmenn offisielt bosatt.

I Spania har antallet bosatte nordmenn i Torrevieja passert antallet i Alfaz del Pi allerede mange år tilbake. Det er i dag Torrevieja og Orihuela Costa hvor det bor flest nordmenn. På Costa del Sol er det Fuengirola som er mest populært.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter