To nye rundkjøringer i Altea

Publisert

Staten har gitt grønt lys for at Altea kommune skal få overta myndigheten over riksvei N332 i det den passerer gjennom Altea. Men kommunen ber om at staten investerer mer på veistrekningen før den blir kommunens ansvar, blant annet vil man ha to nye rundkjøringer.

Det er en strekning på 6 kilometer fra kommunegrensen til Alfaz del Pi til klosteret for «Las Carmelitas Descalzas» i La Olla som kommunen i fremtiden vil få ansvaret for.

Rådhuset sier de ønsker å gjøre deler av veien om til en «boulevard». Målet er at man skal kunne komme seg fra La Olla til sentrum av Altea via en «liten spasertur». Men Alteas ordfører sier kommunen ikke vil overta ansvaret for veibiten før staten gir kommunen «det de vi vil ha». Primært ønsker kommunen seg en ny rundkjøring på N332 i området El Planet, industriområdet mellom Altea og Alfaz del Pi, her er det i dag flere lyskryss som kraftig forsinker trafikken mellom Altea og Alfaz del Pi. I tillegg vil man ha en rundkjøring ved innkjøringen til Altea foran hotel Vila Gadea, hvor det i dag også er et lyskryss og et felt for fletting som skaper lange køer, spesielt i sommermånedene.

Motorveien A7 er nå gratis, noe som har redusert noe av den trafikken som går gjennom Altea via N332. Kommunen håper at ved å bygge disse nye rundkjøringene vil trafikken flyte bedre enn hva den gjør i dag. Altea har lenge slitt med nesten stillestående trafikk gjennom deler av sentrum.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter