Tjente 117 Euro i minuttet

Publisert

Kommuneledelsen i Alfaz del Pi har fått kritikk for å bruke stadig mindre tid på kommunale anliggender, samtidig som de tar seg godt betalt for oppmøte når sakene vedtas. Tirsdag 18. mars kunne lokalavisen Siete Días melde om ny «Guinness rekord» i kort møtetid, nærmere bestemt 2 minutter og 16 sekunder. Alicante-avisen slo opp samme saken hvor “Ordføreren tjente 117 Euro i minuttet“.

Ordfører Vicente Arques (PSOE) og kommuneledelsen får kritikk i Siete Días for å ta seg godt betalt for lite jobbing. På de få minuttene som tirsdagens møte varte skal kommunens folkevalgte ha tjent intet mindre enn 500 euro hver (ca. 4100 kroner). I følge avisen handlet det heller ikke om en særlig presserende sak, men et anliggende som kunne inngått i neste ordinære plenumsmøte senere i mars eller i april. Da ville imidlertid ikke kommunerepresentantene ha kunnet ta seg ekstra betalt, skriver avisen. Det kan de derimot når det kalles inn til ekstraordinært møte slik ordfører Arques gjorde denne gangen og slik han i følge avisen har for vane å gjøre.

Penger er likevel bare en side av saken. I følge kritikerne har man også et lokaldemokratisk problem i kommunen. Opposisjonspartiet Partido Popular har tidligere klagd på at vedtaksprosedyrene går for raskt og tas uten tilstrekkelig høring og debatt. Et eksempel på dette hadde man i slutten av februar i år da kommuneledelsen skal ha behandlet og vedtatt åtte separate saker på 25 minutter. Det var i raskeste laget for opposisjonen, som kalte tempoet en bevisst strategi fra kommuneledelsen. Med så raske vedtak blir det nemlig ikke mye rom for innspill og diskusjon.

Saken som «måtte» behandles med ekspressfart 18. mars gjaldt i følge Siete Días, kommunens reklameskilt som selskapet Impursa skal ha ønsket å få ned leien på. Selskapet har angivelig konsesjon til å drive reklameskilt i en rekke av kommunene i Marina Baja-distriktet og skal ha presset på for å få ned leieprisene. Siete Días har tidligere kritisert dette og ment at det ikke har vært grunn til å redusere satsene. I følge avisen skal Impursa også flere ganger ha ligget etter med betalingen av leie, noe som i sin tid fikk den forrige ordføreren i byen til å true med å kansellere kontrakten med selskapet. I vedtaket som ble tatt 18. mars fikk selskapet ikke redusert prisen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter