Tjener mer enn presidenten i Valencia

Publisert

Ordfører Vicente Arques (PSOE) i Alfaz del Pi tjener mer enn presidenten i Valencia. Det rapporterer lokalavisen Siete Dias. Ordføreren er blant de femten høyest betalte parlamentsmedlemmene i regionen. En rekke tillegg og ekstrautgifter bidrar til at han blir en “dyr” politiker, blant annet i form av kjøregodtgjørelser fordi han ikke bor i kommunen der han er ordfører men hver dag må pendle frem og tilbake fra Alicante. Ordførerens årlige inntekter fra det offentlige skal totalt sett være på rundt 120.000 euro.

Kilden til den avslørende informasjonen skal være likningsopplysninger fra 2012. Mens regionspresident Alberto Fabra (PP) tjente rundt 55.000 euro netto, tjente Alfaz-ordføreren 67.000 netto. Det tilsvarer ca. 550.000 norske kroner etter skatt, 100.000 mer enn presidenten. Arques er både medlem av regionsparlamentet i Valencia og ordfører i Alfaz del Pi. Etter spansk lov kan han imidlertid bare motta lønn fra ett av stedene og skal ha valgt regionensparlamentet der lønnen er høyest.

Vicente Arques gjør ingenting gratis, skriver Siete Dias. I følge lokalavisen tar han seg ekstra betalt for hvert eneste kommunestyremøte, rådsmøte og komitemøte han stiller opp i. Det gir inntekter fra Alfaz del Pi på rundt 1.500 euro i måneden. I tillegg har han et fast årlig tillegg på 35.000 fra kommunen for representasjonsutgifter som ordfører. Beregningene som er gjort tilsier at ordføreren totalt sett koster det offentlige mer enn 120.000 euro i året (ca. én million norske kroner).

Siete Días har tidligere gitt uttrykk for at de mener at både ordføreren og kommuneledelsen lever for godt på skattebetalernes penger. Ordfører Arques er blant annet blitt kritisert for å ha en person ansatt hos seg som ikke har andre oppgaver enn å være ordførerens egen privatsjåfør. Avisen har også kritisert ordføreren for å pålegge innbyggerne i Alfaz del Pi skatter og avgifter som han selv ikke trenger å betale fordi han bor i en annen kommune. Arques som har vært ordfører i Alfaz siden 2007 bor i Alicante og betaler derfor hverken eiendomsskatt eller andre avgifter til kommunen. Han påvirkes dermed ikke av avgiftsøkningene han selv har gått inn for. Ordføreren skal ha hevdet at han ikke mottar lønn fra kommunen fordi han som folkevalgt til parlamentet i Valencia får sitt honorar derfra. Dette er misvisende mener Siete Días som hevder ordføreren får utbetalt minst 50.000 euro i året bare i representasjon og møtetillegg.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter