Tiltale mot ordføreren i Alfaz del Pi

Publisert

Distriktsdomstolen i Benidorm har tatt ut tiltale mot ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques (PSOE). Saken gjelder uregelmessigheter i forbindelse med tildeling av konsesjoner til drift av campingplasser i kommunen. Byråd for urbanisering Vicente Soler er også blant de tiltalte i saken samt to av kommunens administrativt ansatte.

Flere private firmaer skal ha blitt tildelt ulovlige konsesjoner av PSOEs kommuneledelse i Alfaz del Pi. I følge kilder til avisen Información er det snakk om midlertidige lisenser der det allerede er bygget ut omfattende infrastruktur for bobilparkering og campingplasser i områder som ikke er regulert for formålet men som enten er vernet eller forbeholdt jordbruk.

Både ordfører Arques og byråd for urbanisering Vicente Soler har fått status som tiltalt i saken og er er kalt inn til avhør i retten. Det samme gjelder kommunens sekretær Rafael Frías Jiménez og kommunens arkitekt Javier Udaeta. Domstolen i Benidorm har også bedt de ansvarlige i firmaene som er tildelt lisensene om å forklare seg. Saken er lagt til november og desember.

Leder for opposisjonen i Alfaz, Maite Huerta fra Partido Popular, sier i en uttalelse at dette bare er den første av tre mulige tiltaler mot ordfører Vicente Arques. PP i Alfaz skal ha anmeldt en rekke forskjellige forhold knyttet til det Huerta betegner som ordførerens «obskure og okkulte» måte å styre på.

Tiltalen som nå er tatt ut er i følge PP-lederen et bevis på at ordføreren faktisk har begått lovbruddene han er mistenkt for. Hun hevder samtidig at dette kun er «toppen av isfjellet» av alt det som angivelig skjer i det skjulte i kontorene til kommuneledelsen i Alfaz.

Vicente Arques er foruten ordførervervet også en av PSOEs folkevalgte til regionsparlamentet i Valencia. Maite Huerta mener nå at regionsledelsen i PSOE bør notere seg at de har en ordfører i sine rekker med en tiltale hengende over seg og at det fort kan bli snakk om flere. Hun påpeker også at enkelte av forholdene ordføreren anklages for representerer lovbrudd som kan gi fengselsstraff.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter