Ti år som beskyttet naturpark

Publisert

Parque natural de la Sierra Helada nord på Costa Blanca feirer tiårsjubileum som fredet naturområde. Parken ble offisielt anerkjent av regionale myndigheter i 2005 og er på til sammen over 5.600 hektar. Havbunnen og havområdene rundt fjellet utgjør det meste av arealet som strekker seg helt fra Benidorm til Calpe. Samtidig med jubileet er parken kåret til Månedens naturpark for juni 2015, en tittel som hvert år gis til en av Comunidad Valencianas naturparker for å øke bevisstheten rundt natur, plante- og dyreliv i regionen.

Naturparken Sierra Helada ligger i kommunene Benidorm, Alfaz del Pi og Altea og er ansett som et av de viktigste naturområdene i Valencia-regionen. Parkens navn kan oversettes til «Den frosne fjellryggen» og henspiller på beliggenheten som angivelig skaper et klima som er friskere og kaldere enn områdene rundt. I tillegg heter det at Sierra Helada i lyset fra månen kan likne et fjell dekket av is.

Foruten det spesielle dyre- og plantelivet på land regnes også havet rundt som et viktig naturområde. Havbunnen utgjør vekstgrunnlaget for et rikt planteliv og tusenvis av forskjellige sjødyr og fiskearter. Det klare vannet gjør også at området egner seg for dykking. I tillegg har klippene ved Altea-bukten en historisk betydning med ruinene av det gamle vakttårnet La Torre Bombarda fra 1500-tallet og det over 150 år gamle fyrtårnet Faro de l´Albir bygget i 1863.

Les også: Guidede turer i Sierra Helada

I forbindelse med Sierra Heladas tiårsjubileum og kåringen «Parque natural del mes» (Månedens naturpark) er det planlagt flere arrangementer i juni. Den 5. juni vil dykkere fra forskjellige lokale dykkerklubber delta i en storstilt kampanje for å rydde havbunnen for søppel på utvalgte steder. Senere samme måned, den 27. juni, er det dugnad på land der folk inviteres til å delta i søppelplukking. Kampanjen avsluttes den 28. juni med stands og aktiviteter på rådhusplassen i Benidorm.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter