Terra Mítica frifunnet for dødsulykke

Publisert

Fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm er frifunnet for dødsulykken fra 2014 der en 18 år gammel gutt fra Island mistet livet. Domstolen i Alicante har kommet frem til at hverken produsenten av berg-og-dal-banen Inferno eller firmaet som drev vedlikeholdet har skyld i saken. Etter ulykken ble likevel sikkerhetsfestene i samtlige seter på den aktuelle attraksjonen byttet ut.

Den 18 år gamle islendingen som var på ferie i Torrevieja med familien skal ha omkommet da han datt ut av attraksjonen Inferno i fart og falt rundt 30 meter. Gutten var spent fast, men sikkerhetsbeltet røk da en festeordning i setet der han satt kom ut av posisjon. I følge rettsopplysningene veide gutten 144 kilo. Dette regnes imidlertid ikke som avgjørende, i det en vekt på 70 kilo angivelig ville ha vært nok til å utløse den samme feilen.

Inferno er en av Terra Míticas mest populære attraksjoner, med en topphastighet på 60 kilometer i timen og med svinger på opptil 360 grader.

Etter ulykken ble det aktuelle sikkerhetsfestet skiftet ut på samtlige av setene i attraksjonen. I følge provinsdomstolen kan likevel ingen gis skyld for ulykken. Anklagen fra guttens familie som i fjor ble ført videre av distriktsdomstolen i Benidorm er dermed avvist, skriver avisen El País.

Les også: Ungdom døde i fornøyelsespark 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: