Tapasrute med 24 stoppesteder i Altea

Publisert

Fra 10. til 19. mai arrangeres en ny utgave av La Ruta de la Tapa i Altea. 12 barer og restauranter deltar med to tapas-retter hver.

Deltakerne kan altså nyte opptil 24 tapas til en pris av € 4, som også inkluderer en drink, vin, vann eller øl.

“Totalt 12 barer og restauranter deltar med forskjellige forslag, inkludert en annerledes iskrembar som slutter seg til Ruta de la Tapa med en fersk dessert som kommer godt med på denne tiden av året, og som forsterker den gode beslutningen om å prøve å lage forskjellige gastronomiske ruter slik at alle restaurantene og barene i byen vår kan delta med forskjellige gastronomiske tilbud fra det store utvalget som vi har i Altea”; forklarte den kommunale handelssjefen.

Jose María Borja beskrev det som “en god idé å inkludere et annet tilbud i ruten, for eksempel iskrembaren, noe som gjør at andre cateringbedrifter med ulike tilbud, for eksempel søtsaker, kan delta”.

Jose María Borja avsluttet med å takke Association of Hoteliers and Entrepreneurs of Altea og Gastro Eventos for deres arbeid med å organisere disse nye gastronomiske dagene.

Juan Abril, president i Ahea, bekreftet rådmannens ord og uttrykte sin tilfredshet med de syv arrangementene som Ahea vil være til stede på i år. For Abril er “Ruta de la Tapa et av de arrangementene som har flest registrerte etablissementer, og som også har den høyeste graden av innbyggerdeltakelse”. “Vi prøver å involvere alle innbyggerne i byen, spesielt i lavsesongen, og det neste arrangementet vi allerede er i gang med, er Altea-lunsjene og -frokostene. Dette er noe som er veldig godt etablert, og vi er sikre på at det også vil bli en suksess”. sier presidenten i Ahea.

På vegne av Gastro Eventos, selskapet som koordinerer arrangementet, understreket daglig leder Mario Ayús at “ved hvert arrangement ser vi etter noe nytt, og i dette tilfellet har vi valgt å inkludere en tapa eller dessert for å avslutte ruten på den beste måten, med noe søtt”.

For Ayús er dette et kraftfullt arrangement som gir muligheten til å smake på 24 forskjellige tapas, i tillegg til å bringe tilbake konkurranseformatet, der de som er på ruten vil kunne rangere tapasene de spiser og delta i en konkurranse om gaver via en QR eller på papir ved å fylle ut “passet” til ruten. For å delta i konkurransen må du prøve minst 4 tapas, og når du har dem, hvis du ønsker det, kan du sette dem inn i noen av urnene som de deltakende virksomhetene vil ha.

I tillegg vil de 8 første etablissementene som er mest verdsatt av publikum bli invitert til Aula de Cuina Municipal for å komme med sine forslag, og en spesialisert jury vil avgjøre hvilken som er den beste.

Francisco Darwin, som er ansvarlig for arrangementer i foreningen, beskriver arrangementet som “det mest populære i Altea og det rimeligste”. Det var den logistikkansvarlige som avslørte navnene på deltakerne: El Austriaco; Maná longe-beach; Carnicero Loco; E-tika; Davant la Mar Altaia; Zetto; La Sidrería Escondida; Heladería Antiu Xixona; La Casa; Il Bandito; Club de Tenis Altea og la Clau . Darwin har listet opp de mange gavene som gjestene vil kunne velge mellom, noe han håper vil være et ytterligere insentiv til å delta.

Nok en gang har de gastronomiske dagene i Altea samarbeidet med Cañavate-distribusjoner, hvis leder Javier Cañavate har oppfordret “folket i regionen til å komme og smake på tapasene til Ruta de la Tapa de Altea fordi jeg synes det er veldig viktig at vi alle hjelper hverandre fordi det er viktig i dag for små bedrifter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter