Polop de la Marina blir igjen et møtested for matelskere med den tredje utgaven av «Tapes Polopines», som finner sted denne helgen, fra fredag 17. til søndag 19. oktober.
Arrangementet er initiert av Polop de la Marina kommune, gjennom byrådene for handel og turisme, og har etablert seg som en av de mest etterlengtede begivenhetene i den lokale gastronomiske kalenderen.
Arrangementet samler innbyggere og besøkende rundt smaker, kreativitet og gjestfrihet i det lokale hotell- og restaurantmiljøet.
13 etablerte deltakere. I denne tredje utgaven er det oppnådd rekorddeltakelse med tretten etablissementer, som har designet eksklusive tilbud for anledningen.

Hvert etablissement vil tilby to gastronomiske kreasjoner: en «obligatorisk tapa», som i år må inneholde kylling og tomat blant hovedingrediensene, og en «fri tapa».
Begge ledsages av vin, øl eller brus for 5 euro.
De deltakende lokalene er: Bar El Castell, Bar Café Ensueño, Bar Restaurante La Nueva Era, Guara, Café La Plaça, La Tasca, León Dormido Coffe&Bar, Pub El Lloc, Restaurante Molí de Xirles, Bar Polmar, La Serreta Bar&Grill, Pizzería Els Xorros og Bar La Font.
I tillegg blir det i år arrangert en gastronomisk konkurranse som vil belønne kreativitet og kulinarisk kvalitet i tapasene.
Vinneren vil motta 300 euro, nummer to 200 euro og nummer tre 100 euro. Det er også planlagt en loddtrekning blant deltakerne, som kan delta ved å fylle ut brosjyren med stempler fra minst fire forskjellige steder og legge den i urnene som er satt opp på noen av de deltakende stedene. Vinnerne vil få en lunsj eller middag for fire personer, eller to lunsjer eller middager for to personer.
Polop kommune har stilt brosjyren til disposisjon for deltakerne, med ulike opplysninger som kart over ruten, beliggenhet til lokalene og parkeringsplasser, for å gjøre den gastronomiske turen enklere.
Som et supplement til programmet vil Plaça dels Xorros lørdag 18. oktober kl. 12.00 være vertskap for en opptreden av Colla El Ginjoler, Grup de Corda Ponoig og Grup de Danses El Porxet, som tilbyr en opplevelse som forener tradisjon, musikk og lokal mat.
Ordføreren i Polop de la Marina, José Luis Susmozas, understreket at «dette er en begivenhet som år etter år blir stadig mer populær og som allerede er uunnværlig i kalenderen vår», og oppfordret innbyggere og besøkende til å nyte arrangementet: «Barene og restaurantene venter på oss med sine beste tapas, med den spesielle smaken som gjør at hver bit smaker av Polop».