Fra 9. til 18. mai, med 32 forskjellige tapas i to stiler: «sesongens tapa» og «gourmet-tapa». Det er foreningen for hotelleiere og næringsdrivende i Altea, som står bak den åttende utgaven av Ruta de la Tapa de Altea.
Tapasrunden finner sted fra 9. til 18. mai, hvor 16 restauranter vil tilby muligheten til å smake på 32 forskjellige og i de fleste tilfeller svært raffinerte tapas.
De deltagende etablissementene i årets utgave av Ruta de la Tapa er Antiu Xixona, Austriaco, Bon Vent, La Clau, Carnicero Loco, E-tika, Terraza Oliva, Tío Ennio, Eukaliptus, El Tajín de oro, Plan B, Pedacitos vinos y tapas, El Pulpo, Talaia Espai Mediterrani og Marina Lounge.
I år er nyheten at det blir en gourmetlinje, slik at det blir to tapaslinjer. Sesongens tapa, som koster 4 euro og inkluderer drikke, og gourmet-tapaen, som koster 6 euro og også inkluderer drikke.