Parallelt med musikk-festivalen Benidorm Fest arrangerer man dette året en «Tapas Fest».
Dette gastronomiske arrangementet arrangeres for tredje år på rad som et tilleggstilbud til Benidorm Fest, og er organisert av Abreca (Association of Bars, Restaurants, Cafeterias and Nightlife) i samarbeid med Benidorm rådhus, Conhostur og Repsol Guide. Medlemmene av denne sammenslutningen vil smake på kreasjonene sine og vil ha en personlig gave til hver av deltakerne. Alt i alt vil dette initiativet og andre som vil bli avholdt i løpet av året være knyttet til 40-årsjubileet til hotellforeningen i Benidorm.
Blant rettene som tilbys, tilbyr Arrocería La Marina en idé om hvordan «Micrófono de Oro ‘ fra Benidorm Fest smaker (lammekotelett fra Segureño med mandelskorpe, ledsaget av trøfflet potetkrem og padrón-pepper); Bodegón Aurrera har valgt sangen ’Diva» av Melody for å lage tapaen med artisjokkblomst, reker og tangkaviar. Rincón del Rivera har laget en «Vieira del Rivera », som er et kamskjellskall med reker, panga, reker, bechamelsaus, tomatsaus og gratinert ost.
La Cava Aragonesa har valgt en sang fra Alicante: «Brillos Platinos», av deltakeren i forrige utgave av Almácor. På tallerkenen ligger piquillo-gelé med sardintartar, persimmon, avokado, rognkjeksrogn og knasende tang. På La Tabernita del Sur synges «La Chispa, Hartita de Llorar» med en pannekake av mørt kalvekjøtt med sneglesaft på andalusisk vis. På Marisquería el Puerto blir «Frutti di Mare» en smashburger med reker, breiflabb og sjømat med et krydret innslag, løk, gressløk, koriander, ruccola og en seng av svart ris.
På Shija Sabores de los Balcanes vil de imponere med en «Coto de caza», vaktelbryst marinert i plomme på stekt gresskar, mandarin glyko og sprøstekt villsvin; på Cervecería l’Abadia, noe sterkere og med et lokalt preg: «La Cochina » med torreznos de Soria på avokado-emulsjon, med gressløk, parmesanflak og Beniardá-olje. I Linaje de Castilla, «Las 3 Bellotas», iberisk byttedyr på spyd med iberisk kjeve og kongelige dadler med japansk mandaringlasur og loquat-honning.
Reker med karri- og ananassaus kan du smake på Los Peces i tapaen «Langostinos Hawaii Bombay», og La Fava har laget «Coca vasco-valenciana » med coca med salmorretasyltetøy, ristet hvitløkspraliné, torskekonfitt og pilpil. I tillegg har Tapería Aurrera tapaen «Dorayaki de Txipirón en su tinta y gamba», en trompe l’oeil-fusjon av det berømte japanske formatet med den tradisjonelle baskiske fyllingen av txipirones en su tinta y gamba (babyblekksprut i blekk og reker).
På Pinocchio playa, «Raggio di Sole»: glutenfri spaghetti carbonara-krokett på saltet sabayon, parmesankrem og guanciale-smuldre. På Taberna Andaluza , «Flamenquín Deluxe», med sprø iberisk skinkerulle fylt med ost og dadler, panert med kikos, servert med PX og honning- og sennepsaioli. På DNI Ibéricos serveres også «Nuestra Diva», en butterdeigsslikkepinne fylt med iberisk svinekinn med saus, kremost og sprø iberisk skinke.
Tapastilbudet får selskap av Mesón med «Rock and Roll-ravioli med blodpudding », laget av tynt, sprøtt bakverk med sautert blodpudding med eple og karamelliserte og saltede nøtter. Brasería Aurrera har laget en tapa kalt «Hot dog uten ketchup eller brød ‘ der du kan smake dobbeltgrillet txistorra på flakete airbag og kreolsk saus; på La Pinta Beach, en ’Capricho del Capitán » med middelhavstoast med røkt sardin, gouda, sennep og et unikt friskt innslag.
Til slutt, på Malaspina, «Laksa Diva», et stekt kinesisk brød med laksa av svinekjøtt og en tartar av røde reker med sitrus. På Pintxos Aurrera, «Carla Frigo. Bésame», en dumpling med geitost, karamellisert løk og kimchi. Og på Terraza Bahía , «Esgamburguer», en miniburger med reker, hemmelige urter og majones fra hodene deres.
Stemmegivning og premier
Hver restaurant har foreslått en kreasjon som vil bli evaluert av publikum ved å rangere dem mellom 1 og 5 stjerner, hvor 1 er den laveste vurderingen og 5 den høyeste. Prosessen foregår ved hjelp av en QR-kode som restauranten vil gi når tapaen er fortært. Hvis du ikke har en mobiltelefon, kan avstemningen registreres av medlemmene på stedet. Du må oppgi en e-post eller et telefonnummer i tilfelle du er vinneren av premien: en dobbeltbillett til finalen i Benidorm Fest 2025, inkludert tilgang til Meet & Greet med de deltakende artistene. I tillegg vil det være tre vinnerrestauranter, valgt av publikum, som deler ut premier til de tre beste tapasene.
Gastro league med egen hamburger
Gastro League som åpner på fredag på Plaza SSMM Reyes de España og hvor 12 «food trucks» vil bli installert. Det er «utviklet» eg egen hamburger-oppskrift for anledningen.
Les også: Tapas i Benidorm