Takker for årets avling i Alfaz del Pi med tradisjonell markering

Publisert

Det er en eldgammel tradisjon som gikk tapt i etterkrigstiden. Etter å ha ligget stille i flere tiår, ble den tatt opp igjen i 1987, på initiativ fra borgermesterne året før. Melodien ble gjenfunnet takket være minnet til de eldre i landsbyen, som husket at de sang den da de var unge. Romantikken og strofene ble bevart håndskrevet på et ark. En tradisjon som har gått i arv fra generasjon til generasjon.

I Alfaz del Pi markerer man “Les Copletes a la Verge dels Dolors” en dag hvor tradisjonen er å takke for årets avling med opptog, dans og sang. Arrangementer begynner nå fredag 9. september kl. 21.30 med en parade.

På torget i l’Alfàs del Pi feires i morgen fredag “Les Copletes a la Verge dels Dolors”, en av kommunens eldste tradisjoner. Dette er sanger som byens innbyggere pleide å synge i takknemlighet for avlingene i løpet av sommeren. Selv om det ikke finnes noen dokumentasjon som nøyaktig daterer opprinnelsen til disse festlighetene, tyder alt på at de er en av de mest tradisjonsrike folkefestene i hele regionen.

Les Copletes a la Verge dels Dolors” starter med et innledende dikt eller en romanse, etterfulgt av 49 kopletter som forteller om hver av Jomfru Marias syv sorger. I år er det Pepe Aznar og Ximo Ródenas som skal resitere romansen, og de skal også synge coplasene sammen med Marisa Cortés, Juan Antonio Pérez, Gerard Tomás, Antonella Llorens, Paula Aznar, Albert Ródenas, Maite Pérez og Carles Martí. Musikken leveres av Paco “Bessó” på xirimita og Manuel Pérez Pizarro på tabalet.

Denne festlige dagen begynner kl. 21.30 med en parade som vil bli opplivet av Colla de Xirimiters de la Marina, med deltakelse av alle som skal synge coplas, festdronningene, damene, byrådsmedlemmene og de lokale myndighetene. Klokken 22.00 begynner romansen og coplas-sangen på Plaza Mayor.

Når sangen er over, vil de tradisjonelle dansene finne sted, og alle innbyggerne kan delta. I år, i forbindelse med feiringen av 50-årsjubileet for dronningene av Fiestas de l’Alfàs del Pi, oppfordres alle kvinner og jenter som har hatt denne posisjonen i løpet av disse fem tiårene, både dronninger og æresdamer, til å delta i dansene.

Departementet for festivaler og tradisjoner i l’Alfàs og Mayorales de las Fiestas del Santísimo Cristo del Buen Acierto organiserer feiringen av “Les Copletes a la Verge dels Dolors” i samarbeid med Colla de Xirimiters de la Marina.

Bystyret i L’Alfàs inviterer innbyggere og besøkende til å komme til hovedstranden i morgen fredag og bli kjent med et av de eldste kulturarrangementene i kommunen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter