Sykehjemsskandalen: Ber byrådslederen irettesette Listhaug (FrP)

Publisert

Den 2. november leverte Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt en innsynsbegjæring til byråd Sylvia Listhaug i forbindelse med sykehjemsskandalen i Altea. Drøyt tre uker senere presenterte Listhaug et tilsynelatende tilfeldig utvalg av dokumentene de tre partiene hadde bedt om å få se.

Ifølge Erling Folkvord i Rødt minner Listhaugs opptreden om trenering. Folkvord understreker at det heter seg at innsynskrav fra bystyrepolitikere skal avgjøres ”uten ugrunnet opphold”, og som hovedregel innen tre dager.

For å få Listhaug til å etterleve innsynsreglementet har de tre partiene nå skrevet brev til byrådsleder Stian Berger Røsland.

 ”Vi har vanskelig for å se at de drøye to ukene som allerede har gått, ikke skal være tilstrekkelig tid, og viser til reglementsbestemmelsen om at slike innsynsbegjæringer skal behandles uten ugrunnet opphold. Da byråd Listhaug allerede har brukt svært lang tid på å gi dette foreløpige svaret, henvender vi oss til byrådslederen. Vi ber om at byrådslederen sørger for at vi nå raskt får innsyn i etterspurte dokumenter”, heter det seg i brevet som er underskrevet av Trond Jensrud (AP), Ivar Johansen (SV) og Erling Folkvord (Rødt).

Mer om denne saken:

Begjærer innsyn i Listhaugs dokumenter

Åpen høring om Oslo kommunes sykehjemsprosjekt

Krever granskning av millionutbetalinger

Fikk penger av Oslo Kommune under anbudsrunden

Farse om Oslo kommunes planlagte sykehjem i Altea

Pressemelding: Sludder fra Sylvi Listhaug

Rådhuset kritiserer Oslo kommunes advokat Carmen Sanz

Flaut å være norsk i Altea…

Kaller beskyldningene fra Oslo kommune “en skandale”

Farse om Oslo kommunes planlagte sykehjem i Altea

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter