Sykehjem sjekker rutiner etter underslag

Publisert

Etter det store underslaget fra Betaniens sykehjem i Alfaz del Pi, så vil styrelederen for Finca el Romeral i samme by sjekke alle rutiner knyttet til driften av eget sykehjem. Styreleder Kjell E. Solberg presiserer imidlertid at det ikke ligger noen mistanker om brudd på tillit eller noe annen dramatikk knyttet til undersøkelsene.

Are Blomhoff har vært prest og administrerende direktør ved Betanien i Bergen og han har vært sentral i oppbyggingen av stiftelsens sykehjem i Alfaz del Pi. Nå har Blomhoff innrømmet underslag av 14,6 millioner. Alle eller store deler av midlene skulle vært brukt i Spania og det tyder på at det er sykehjemmets spanske konto som er tappet

Etter det som har skjedd ved Fundacion Betanien vil jeg i første styremøte stille spørsmål om våre egne rutiner. Det ligger ingen dramatikk i dette, men jeg har vært styreleder siden starten og jobbet i det offentlige i mange år, så dette føles som en naturlig reaksjon etter det vi har fått vite. Ingen må føle mistanke, for styret gjør bare jobben sin i dette tilfelle, understreker styreleder ved Finca el Romeral, Kjell E. Solberg til SpaniaPosten.

Bærum sykehjem, som eiere og driver sykehjem i Altea, vil ikke foreta seg noe ekstraordinært etter Betanien-underslaget.

Vi kommer ikke til å gjennomføre en egen sjekk, da vi jevnlig følger opp våre kontroll- og oppfølgingsrutiner, opplyser kommunalsjef for pleie- og omsorg i Bærum kommune, Bovild Tjønn til SpaniaPosten.

Underslagssiktede Are Blomhoff har lagt alle kortene på bordet og ut fra opplysninger som er fremkommet er det ingen andre involverte i underslagssaken ved Fundacion Betanien. Blomhoff skal ha hatt et ekstraordinært stort privat forbruk, hevdes det.

Are Blomhoff fikk i februar i år Kongens Fortjenestemedalje under en audiens på Slottet i Oslo. Det skjedde flere uker etter at han hadde innrømmet underslag. Nå ønsker Slottet å avvente en rettskraftig dom før de eventuelt tar medaljen tilbake.

Betanien skal ha sikret seg alle pengene som var satt av til pensjon til Are Blomhoff. Dermed skal halvparten av de underslåtte midlene være trygge for Betaniens del.

Are Blomhoff er løslatt etter innrømmelsene. Underslaget ble først anmeldt 1. november i år, men allerede i august i fjor ble styret i Betanien varslet. Styret har fått sterk kritikk for sommel og handlingslammelse i saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter