Strandpromenaden i Albir skal fornyes

Publisert

Få dager etter at man i Altea gjør ferdig den nye strandpromenaden annonserer nabo-kommunen, Alfaz del Pi, at man har fått 2.4 millioner fra EU. Pengene skal blant annet gå til å fornye Paseo de las Estrellas, Albirs populære strandpromenade.

Bærekraftig turisme

Pengene kommer fra EU’s “Next Generation” fond. Fondets formål er å finansiere prosjekter som bidrar til “bærekraftig turisme”. Alfas del Pi vil i 2023 motta 2.441.513 Euros for flere prosjekter:

Ny strandpromenade

  • Oppgradering og modernisering av strandpromenaden i Albir, Pase de las Estrallas. Man vil bygge en platform for å på denne måten gi fotgjengere bedre plass. Deler av promenaden blir svært smal i det man går i retning Albir. Det er i dag dårlig fremkommelighet her med rullestol etc. Rådhuset sier også i sin søknad at endringene vil redusere trafikken langs sjøen her. Med det får investeringen en “grønn vri”. Dette prosjektet har et budsjett på 673.000 Euro.

Fornyer “bakveien” til Altea

  • 855.000 Euro vil komme for å fornye Camí Vell d’Altea. Dette er veien som går fra den ene rundkjøringen i Albir til Altea hvor veien til slutt går langs Middelhavet og forbi havnen i Altea. Veien skal utvides på begge sider med sykkelsti og gangvei. Som del av utbedringen vil man legge nye avløpsrør langs veien og sette opp ny gatebelysning.

Nye avløp mot flom

Nye avløp for vann i gatene er klassifisert som et tiltak mot flom i kommunens søknad om støtte til EU. Til dette formålet vil man få 185.000 Euro. Kommunen sier formålet er å minimalisere konsekvensene av kraftige regnfall.

Setter i stand den gamle “kystvakten”

I Albir, langs veien som leder opp mot fyret, eier kommunen en eiendom hvor man finner det som en gang var en gammel kyst-stasjon fra 1829. Bygget ble totalrenovert i 2016. Her holdt “Carabineros” til i et enetasjes hvitt hus. Kommunen får 185.000 Euro for å oppgradere det bygningen som i følge søknaden skal brukes til “økologisk opplæring”. Carabineros var et slags “kystpoliti” plassert ut for blant annet å stoppe smuglere og varsle om mulig militær fiendtlig aktivitet. Det finnes et liknende bygg like ved sjøen i Altea, nedenfor Hotel Villa Gadea.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter