Strandpromenaden i Albir skal “bli ny”

Publisert

Den velkjente Paseo de Las Estrellas på stranden i l’Albir vil gjennomgå en fullstendig ansiktsløftning.

Renoveringen av denne velkjente promenaden forventes å være ferdig “til påske”, ifølge kommunen. Arbeidene vil bli påbegynt i oktober etter sommersesongen som slutter i september. Dette for å forårsake minst mulig ulempe for sommerturistene.

Prosjektet for å forbedre og modernisere denne velkjente strandpromenaden, der navnene på skuespillerne som har vunnet Sølvfyrtårnet på filmfestivalen er plassert, har en investering på 964 000 euro, 100 % subsidiert av EU.

Arbeidene

Ombyggingen av Paseo de las Estrellas til en enkelt tilgjengelig plattform har som mål å gi fotgjengere og sykler en mer fremtredende plass, og dermed fjerne den fra veitrafikken, forbedre vegetasjonen, gjenvinne det offentlige rommet ved strandpromenaden for rekreasjon for innbyggere og besøkende, og øke gjennomtrengeligheten til veien.

Konkret vil hele området bli reparert, forbedret, konsolidert og modernisert ved å fjerne barrierer og gi mer plass til fotgjengere og sykler. Prosjektet vil skape et nytt dreneringsnettverk på overflaten, i samsvar med renoveringen av den urbane veien, og vil modifisere de nåværende tverrhellene. I tillegg skal hele det eksisterende offentlige belysningsnettet fornyes med LED-armaturer med den nyeste teknologien for å redusere strømforbruket og øke energieffektiviteten, noe som vil føre til miljømessige og økonomiske forbedringer, med en effektforbedring på mer enn 60 %, noe som vil øke både funksjonaliteten og den offentlige sikkerheten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: