Strandområde i Altea vernes

Publisert

Cala del Soio i Altea skal endelig vernes og få beskyttelse som kommunal naturpark. Det aktuelle strandområdet som ligger i retning Calpe regnes for å ha både stor historisk og geologisk verdi blant annet på grunn av sine vulkanske bergarter. Til nå har et firma drevet en båthavn for småbåter på stedet. Firmaet hadde egentlig fått klarsignal til å utvide havneområdet, men arbeidene er nå stoppet. På lang sikt er målet å få fjernet hele havnen, rengjøre havbunnen i området og så langt det er mulig tilbakeføre landskapet til sin opprinnelige form.

Kampen om den lille viken Soio ved Portet de L’Olla har pågått i mange år. Den nye avtalen som nå foreligger skal i følge kommunen være gjort mulig av skiftet av regionsregjering i Comunidad Valencia. Partido Popular som i tjue år styrte regionen ønsket ikke å støtte Altea kommune i saken. Etter at den nye regionsadministrasjonen til PSOE og Compromís tok over i juni er man blitt enige om å verne området.

Byråd for urbanisme i Altea, Inma Orozco, kritiserer den forrige regionsregjeringen for å ha støttet firmaet som driver båthavnen og satt deres økonomiske interesser over økologiske, geologiske, historiske og miljømessige hensyn, samt allmennhetens rett til bruk av området. Byråden takker samtidig den nye regionsledelsen for rask handling i saken og for å ha bidratt til at konflikten ikke tilspisset seg, skriver La Marina Plaza.

Les også:

Altea: Anmelder byggearbeider

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter