Stortrives i Albir

Publisert

Den gjennomgående tilbakemeldingen blant folk om Albir, er at byen er helt topp og at de trives. Langtidsferierende drømmer om å bo i Albir deler av året. Andre har gjort alvor av planene, og har byttet ut vinter og snø med sol og behagelig temperatur.
Det er slutten av februar og sommertemperaturer. Langs strandpromenaden rusler folk for å nyte duften og synet av Middelhavet. Utekaféene er fulle av folk som koser seg i sola.
Familien Poulsen fra Asker nyter strandlivet i en levegg. I Norge er det vinterferie. Barna Tobias (16), Kristoffer (14) og Lea (12) har ingenting imot å bytte ut skiferie mot strand og palmer.
⁃    Vi har feriert i Albir hvert eneste år siden 2000, forteller Harald Poulsen.
⁃    Vi trives så godt, legger han til.

Familien Poulsen har blitt kjent med andre nordmenn som har jevnaldrende barn.
⁃    Slik har de fått venner her, skyter mor Camilla inn.
Barna har kost seg på Terra Mitica og i Aqualandia. De er enige om at det har vært ei kort, men flott uke. Og neste år er familien her igjen.

Ved en av uterestaurantene sitter Silvia Sæther og Mona Randem fra Oslo. De to er barndomsvenninner og på langtidsferie.
-Hva bruker dere tiden til?
-Først og fremst nyter vi det gode liv, smiler Mona mellom en munnfull lunsj.
-Vi spiser ute hver dag og koser oss i finværet!

Venninnen Silvia legger til at de to også drar på turer i området.
-Vi har vært i Guadalest, i Calpe og i småbyene rundt her. Det er helt fantastisk natur som byr på allsidige opplevelser. Og så er det så er det så rent og pent her i Albir, sier Silvia entusiastisk.
De to har også vært på Benidorm Palace og Silvia legger begeistret ut om underholdningen. Venninneparet er skjønt enige om at de kommer tilbake.

I hovedgata har Harald Pedersen fra Trondheim slått seg ned med noe kaldt å drikke.
Han og kona har vært langtidsferierende siden 1984.
-Vi trives så godt her i Albir. Det er sosialt og vi treffer alltid noen vi kan slå av en prat med, sier han.
-Etter hvert har vi jo blitt kjent med andre nordmenn. Vi har vært her i så mange år at vi har sett det meste. Nå nyter vi bare pensjonisttilværelsen. Vi skal til Norge i mai, men returnerer når vinteren nærmer seg, sier Pedersen.

Ragnar Andersen fra Moss sitter ved bokkaféen og forteller at han stortrives i Albir. Det er første året han og hans kone leier i Albir. Andersen har vært i Benidorm tidligere og i fjor var ekteparet i Santa Pola.
-Jeg liker at det er rent og pent her, og at det er moderne. Vi kommer garantert tilbake hit neste år.
-Hva bruker du tiden til?
-Jeg går turer, blant annet til fyret. Ellers drar vi gjerne til nabobyene Alfaz og Altea. Vi har også tenkt oss på Benidorm Palace.  I dag har vi vært på marked i Alfaz, sier han og nikker i retning ryggsekken som inneholder nye klær, frukt og grønt.

Artikkelen er skrevet av Inger Kristin Wessel

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter