Storbrannen mellom Denia og Javea slukket

Publisert

Brannen som i et par dager herjet i naturparken Montgó og området på “Cabo de Sant Antoni”, mellom Denia og Javea er nå slukket. Ca. 440 dekar brent ned, hvorav 415 dekar er skog. Et hundretalls boliger som ligger inntil naturparken var også i fare. Ca. 1 600 personer ble evakuert fra de brannherjede områdene. Selv om brannen har gått helt inntil og i noen tilfeller rundt boliger har få hus brent ned, takket være innsatsen til brannvesen og frivillige.

En rekke personer er behandlet for røykforgiftning. Ingen personer skal så langt være alvorlig skadet. Sju forskjellige brannteam har jobbet kontinuerlig siden brannen oppstod torsdag ettermiddag. Det ble hentet inn styrker fra Alicante for å få bukt med ilden. Og et stort antall fly og helikopter har blitt brukt for å slukke. Brannen spreddes seg utover nasjonalparken Montgo og nærmet seg et et tidspunkt lystbåthavnen i Javea, der folk også ble evakuert.

– Vi ser en enorm røykutvikling, men ingen ild fra vårt sted, sier en nordmann som bor på Cumbre del sol – ikke langt fra Javea – til SpaniaPosten på fredag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter