Stor interesse for Alfaz´gamle trær

Publisert

Interessen for Alfaz del Pi´s flere hundre år gamle trær var stor under kommunens guidede tur søndag 12. mars. Innbyggere i alle aldere hadde møtt opp for å lære mer om de unike trærne, deriblant johannesbrødtreet ved Foia Brell. Treet er med sine over 700 år regnet som det eldste i Valencia-regionen.———————————————————————————————-

Under den guidede turen stod også furuen ved Plaza Mayor på listen. Sistnevnte tre er avbildet i Alfaz del Pis kommunevåpen og har gitt navn til byen. Treet regnes også som et symbol på byens løsrivelse fra baroniet i Polop.

Hensikten med arrangementet 12. mars var å lære mer om byens natur, herunder byens historie. Kommunen håper også at denne typen aktiviteter kan spore an til større bevissthet rundt bevaring av naturen. Ved siden reservatet Sierra de Helada er de gamle trærne i Alfaz regnet som byens viktigste naturarv. I kommunens katalog fra 2012 står det oppført 35 verneverdige trær.

For komplett liste over trærne, klikk på denne linken: Aqui

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter