Stengte trafikkert vei på Spanias nasjonaldag

Publisert

BENIDORM: Etter fem måneder har kommunen i Benidorm igjen stengt trafikken ved overgangen Puente de Emilio Ortuño.

BENIDORM: Etter fem måneder har kommunen i Benidorm igjen stengt trafikken ved overgangen Puente de Emilio Ortuño.

Benidorm gjorde slik som mange ganger før. Kommunen valgte 14. oktober igjen å stenge trafikken ved overgangen Emilio Ortuño, et kontroversielt prosjekt som ble drevet frem av den avgåtte rådgiveren for mobilitet, Josè Bañuls.
Prosjektet skulle stå ferdig desember 2010, men den gang ei.
Bakgrunnen for hvorfor de stengte trafikken på Spanias nasjonaldag er uklar.

Fra klokken åtte om morgenen og mer eller mindre resten av dagen, hadde tre arbeidere malt rekkverket noen strøk med hvit maling, melder Diario Informacion.  
Arbeidernes utstyr blokkerte veien, men det var ingen annen aktivitet å spore.
Nettopp derfor er det uforståelig at det skulle være nødvendig å stenge veien som går ut av sentrum av Benidorm, for en så liten aktivitet på området.

Avstengingen av veien gjorde det vanskelig både for biler og busser å navigere seg frem. Valget av dato, Spanias nasjonaldag, gjorde at det var ekstra mye trafikk grunnet mye turisme i byen.
Reparasjonene som inkluderer skifte av dekket, fortsatte dagen etter.

Arbeidet ble påbegynt igjen etter ordre fra nåværende rådgiver for mobilitet, Maria del Carmen Martínez. 
Det ble bestemt at veien skulle stenges i to dager for at arbeiderne skulle få nok tid til å  ferdigstille det som stod igjen.

Etter flere måneder med forsinkelser, og klager fra naboer og butikkeiere, så det ut til at veien skulle være ferdig til påske i 2010. Men en rapport viste at arbeidet hadde mangler ved sikkerheten, og den ble stengt på nytt 2. mai. Den ble åpnet igjen noen uker senere, men ble på nytt stengt 28. juni for å ordne feilene ved sikkerheten. Den ble åpnet noen dager senere, og stengt på nytt igjen på Spanias nasjonaldag.

Flere politikere, blant annet José Ramón González de Zárate, klaget på at veien ble stengt på dagen da byen er full av turister.
Han kommenterte også at de kommunale retningslinjene forbyr å utføre denne slags arbeid i turistperioder.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter