Statsminister Jens Stoltenberg besøkte Reuma Sol i Alfaz del Pi

Publisert

Lørdag ettermiddag var statsminister Jens Stoltenberg på besøk på Reuma Sol i Alfaz del Pi sammen med sine kone Ingrid Schulerud. En storfornøyd og godt forberedt direktør Inger Kraver, gav statsministeren en omsvisning på anlegget. Stoltenberg tok seg god tid og håndhilste på så vel gjester som ansatte. Men selv om Stoltenberg var imponert over det han så hadde statsministeren hadde ingen nye tiltak eller nye midler til en satsning på norske helseinstitusjoner i Spania.

 

Møtte barn som lider av reumatisme

Fysioterapeut Anne Elisabeth Simensen (under), som har arbeidet ved Reuma Sol siden oktober, syntes det var stor stas å få besøk av statsministeren.


– Han virket oppriktig interessert og spurte om detaljer i barnas treningsprogram. Så satte han seg ned med barna og pratet om løst og fast, om treningen var vanskelig, om de trivdes og om de følte at de ble bedre, sier Anne Elisabeth.

Svar på om hvorvidt barna, som er på statlige behandlingsreise i regi av Rikshospitalet, trivdes, fikk Stoltenberg litt senere i form av en hjemmelaget sang barna fremførte for ham. ”Si det videre” var barnas budskap. De mente statsministeren skulle viderebringe beskjeden om at statlige behandlingsreiser til Reuma Sol er et flott tiltak. Stoltenberg lovte å gjøre som barna oppfordret ham til.
Mener regjeringen ikke gjør nok
Reuma Sol gjestene Jan Fjelltun, Evald og Bordea Lundberg, Mari Østmoe, Aud Ryeng og Aud Os satte også pris på statsministerbesøket. Men de er alle enige om at regjeringen ikke gjør nok for at nordmenn skal kunne få helsebehandling i utlandet.

Jan hadde i sakens anledning skrevet et brev til Stoltenberg hvor han etterlyser et tettere og bedre samarbeid mellom Norge og Spania. En eventuell ny refusjonsordning ønsker de seks gjestene hjertelig velkommen. De mener det er mange fordeler ved å kunne få behandling i solfylte land som for eksempel Spania.

Fint med behandlingsplasser i Spania, men ingen nye midler

Før han returnerte tilbake til hotellet i Alicante sa Jens Stoltenberg at Arbeiderpartiets holdning er at det er fint med behandlingsplasser i utlandet, og at regjeringen vil gjøre alt den kan for at det skal bli enda enklere for nordmenn å flytte til Spania. Men han understreket at det ikke foreligger noen nye konkrete forslag til hvordan dette skal gjennomføres.

På spørsmål på hva regjeringen gjør for å ordne opp i de mange hindringer mange oppfatter byråkratene i NAV og skatteetaten legger i veien for nordmenn som flytter ut av Norge, svarte Stoltenberg at regjeringen tidligere i år bevilget 700 millioner kroner til NAV.

– Dette gjorde vi for at saksbehandlingen skal gå raskere, og det bør i alle fall hjelpe noe, mener han.

Statsministeren hadde ingen konkrete nye tiltak å komme med. Heller ingenting nytt hva angår etableringen av “norske” sykehjem i Spania. Det var ett kommunalt anliggende påpekte Stoltenberg.

 


Direktør ved Reuma-Sol i Alfaz del Pi Inger Kraver, her stammen med statsminister Stoltenberg og hans kone.

 

Hovmester Åge Folkestad, også kjent fra Casa Vital i Altea, serverte en blid statsminister frisk frukt smoothie på Reuma Sol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter