Startet skogbrann i Sierra Helada, utvises fra Spania neste 10 år

Publisert

En 63 år gammel brite er dømt til tre års fengsel og 12.000 Euro omkostninger etter å ha startet en skogbrann i Sierra Helada mellom Benidorm og Albir. Mannen slipper å sone fengselsstraffen som følge av å bli utvist fra Spania de neste ti år.

Det var i 2022 en skogbrann svidde av to hektar av naturområdet Sierra Helada på Benidorm-siden. Brannen ble relativt raskt slukket ved hjelp av fly. Den rakk ikke å gjøre skade på noen av de mange boligene som var direkte i dette området. Det var ekstra bekymringsverdig at brannen ble påsatt en dag med sterk vind så muligheten for brannen skulle spres raskt var stor.

Man antok fra starten av at brannene var påsatt. Dette da det brant på to steder med relativt stor avstand i mellom.

Stoppet med lighter i sekken

Mannen ble stoppet gående ned fra fjellet mens brannen pågikk. I ryggsekken hans fant man blant annet en lighter. Det var etter at man gikk gjennom video-materiell fra en rekke overvåknings-kameraer i området at politiet kunne koble mannen til brannene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter