Står ikke på svarteliste

Publisert

Hverken Altea eller Torrevieja står på miljøorganisasjonen Ecologistas en Accións svarteliste for 2015. Det gjør heller ikke Albir, Benidorm, Finestrat eller Villajoyosa. Disse stedene har en vannkvalitet i havet som godkjennes av organisasjonen og er derfor ikke blitt tildelt såkalte «svarte flagg». Det har imidlertid ti andre steder på Costa Blanca der vannet ikke når opp til standarden.

De svarte flaggene til Ecologistas en Acción gis for å nyansere den internasjonale miljø- og kvalitetsgarantien Blått flagg. I følge organisasjonen er et blått flagg ikke nødvendigvis noen garanti for at havet ved badestranden er tilstrekkelig rent.

Les også: Flere «blå» strender en noensinne

Årsaken til at havet forurenses er flere. Man ser blant annet eksempler på dårlig rensing av kloakk, søppelfyllinger som ligger for nære kysten, bebyggelse i standlinjen, unødvendig eller dårlig planlagt anleggsarbeid og en generelt dårlig miljøforvaltning.

Til sammen har 36 steder langs kysten i Comunidad Valenciana fått det svarte flagget, nærmere bestemt 7 i provinsen Castellón, 19 i Valencia og 10 i Alicante (Costa Blanca).

 

Stedene langs Costa Blanca som er svartelistet er:

Playa de Les Devesses

Playa de Punta del Raset

Playa de Marineta Cassiana

Benitatxell

Rio Seco

Puerto de Alicante

Playa de El Postiguet

Playa de San Gabriel

Isla de Tabarca

Playa de El Pinet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter