Sprek satsing i helsegata

Publisert

I «helsegata» i Albir har tre norske ungdommer satset friskt på hvert sitt felt og startet et felles velværesenter. De har etter få måneders drift opparbeidet seg en internasjonal kundekrets.

I  «helsegata» i  Albir har tre norske ungdommer satset friskt på hvert sitt felt og startet et felles velværesenter. De har etter få måneders drift opparbeidet seg en internasjonal kundekrets.

Hudpleier Maria Rasmussen og frisør Benedicte Marita Johnsen jobbet tidligere i Alfaz del Sol på hver sin arbeidsplass. Idèen om egen felles arbeidsplass tok form i august i fjor.
I november kunne de flytte inn i egne lokaler under navnet Divinity. En måned etter startet Marias bror, John Endre Rasmussen, treningsstudioet Flexfit. Søskenparet Rasmussen har femti prosent hver i aksjeselskapet Albir Gym & Beauty Center SL. Benedicte er daglig leder i frisøravdelingen.
Maria forteller at det tok en måned fra lokalene ble funnet til de nødvendige lisenser var på plass.
I tillegg leide de tre et råbygg uten innlagt vann eller strøm. Arkitekt og lokale snekkere ble hyret.
Lokalene fremstår i dag moderne og innbydende i en sprek fargeskala. 
Benedicte har 21 års erfaring fra frisøryrket. Til tross for at hun bare har arbeidet i Spania halvannet år, har hun tatt med seg sine gamle kunder fra Alfaz del Sol. Det samme har Maria gjort.
Under intervjuet kommer og går kunder av ulike nasjonaliteter. Både hun og Maria ser for seg muligheter for å ekspandere i markedet. De påpeker at lokalene kan utvides og at flere frisører og hudpleiere kan få sin arbeidsplass her. Benedicte har allerede ansatt en spansk frisør.
-Vi har i hovedsak norsk, engelsk, hollandsk og spansk kundekrets. Og prisene er spanske!forteller Benedicte. Og vi har ventetid, legger hun til.
I treningsstudioet vis a vis løfter hollandske Maurits Kesselring vekter. Her er apparater av ulike slag.
John Endre forteller at kundene er fra ulike land og av ulik alder.
-Den yngste er tretten og den eldste 85 år!
John Endre har i motsetning til de to andre ingen bakgrunn fra bransjen, men er utdannet innen økonomi og ledelse.
 -Tidligere har jeg arbeidet innen IT. Men jeg har alltid vært opptatt av trening og fitness og bestemte meg at jeg det er dette jeg vil drive med.
John Endre Rasmussen har planer om å utvide Flexfit til en kjede bestående av fem treningsstudioer i byene rundt Albir.
-Første steg blir Benidorm, sier han.
-Hva med konkurransen?
-Den har ikke gått ut over min virksomhet selv om det finnes andre. Jeg har ansatt en person og jeg leier i tillegg ut til Fysiakos. Planen er å få på plass et nøkkelsystem der kundene kan komme seg inn på egen hånd. Nå jobber jeg fra tidlig til sent seks dager i uka.
De tre sier unisont at det blir liten tid til fritid siden de jobber fra morgen til kveld. Hobby og levebrød går hånd i hånd hos de unge og ferske nyetablererne.

 

Skrevet av Inger Kristin Wessel

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter