Spanske arbeidstakere ettertraktet i Norge

Publisert

Både norske bedrifter og norske kommuner har for alvor kastet sine øyne på det spanske arbeidsmarkedet. Det er prekær mangel på fagfolk i mange bransjer i Norge og dermed forsøker man å rekruttere nye medarbeidere fra blant annet Spania, der ledigheten fortsatt er høy.

Både norske bedrifter og norske kommuner har for alvor kastet sine øyne på det spanske arbeidsmarkedet. Det er prekær mangel på fagfolk i mange bransjer i Norge og dermed forsøker man å rekruttere nye medarbeidere fra blant annet Spania, der ledigheten fortsatt er høy.

Fylkesrådet i Nordland besluttet nylig å bruke 320 000 kroner for å få rekruttert leger og sykepleiere til Nordlandssykehuset. I tillegg til Nordland fylkeskommune, deltar NAV, Helse Nord og kommunene Bodø, Gravdal og Stokmarknes i prosjektet.

Nordlandssykehuset jakter på høykompetent spansk arbeidskraft og skal tilrettelegge det hele med god norsk språkopplæring. I tillegg vil man satse på et opplegg som kalles «jobb for to», slik at spanske arbeidsinnvandrere i større grad kan ta med hele familien til Norge og bli boende.

Spanske arbeidsmarkedsmyndigheter har vært i Bodø og drøftet opplegget. Tilbakemeldingene var meget positive.

Det er også stor mangel på ingeniører i Norge, derfor har Gjøvik-firmaet Syljuåsen annonsert etter medarbeidere i både inn- og utland. Firmaet lokker med god lønn og en motorsykkel på kjøpet til de som blir ansatt!

Vegvesenet i Oppland søker etter ingeniører og har allerede rekruttert flere spanjoler. Nå håper man at enda flere spanske ingeniører kommer til Norge.

        Vi har mange store prosjekter på gang og har behov for ingeniører med bred erfaring, sier personalsjef i Statens vegvesen region øst på Lillehammer, Elisabeth Roland.

I Moskenes kommune er den første spanske kommuneingeniøren allerede ansatt. 44 år gamle Juan Vicente Albero Camus har startet sin jobb med reguleringsplaner og byggesøknader. Camus har gått på norsk intensivkurs i Spania og både snakker og skriver bra norsk. Ansettelsesintervjuet foregikk på norsk.

Ganske mange spanjoler har søkt jobblykken i Norge, men de fleste har returnert med uforrettet sak. Det kommer av at disse menneskene ikke har norsk og/eller ikke har den relevante utdanningen som er nødvendig. Det er høykompetente medarbeidere Norge primært trenger.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter