Spansk husmannskost og naturopplevelser 18. til 26.

Publisert

Fra 18. til 26. november markerer Benimantell den gastronomiske uken “l’Olleta de Blat”, hvor besøkende kan nyte appetittvekkende menyer tilberedt av de deltakende restaurantene.

I tillegg til å nyte det beste fra det tradisjonelle kjøkkenet fra Alicante-fjellene, inviterer man besøkende til å oppdage denne sjarmerende landsbyen og naturen i Guadalest-dalen. Vandring, avkobling og natur i sin reneste form.

Blant de mer kjente rutene i fjellet her:

Rundt Guadalest-reservoaret (3’30 timer)

Dette er en enkel rute rundt reservoaret, der du vil oppdage landsbyene i dalen og dens naturlige omgivelser fra et annet perspektiv og beundre de spektakulære fjellene som omgir oss: Aitana, Xortà og Serrella.

Font del Molí til Font de Partegat. PR-CV 464. (2’20 timer)

Lett rundløype langs skogsstier. Anbefales for folk flest eller barnefamilier. Underveis er det vakker utsikt over Vall de Guadalest og steder som Font del Molí (utgangspunkt) og Font de Partegat, vannkilder av høy kvalitet.

Font del Pi, Pas del Comptador, Pas del Goleró og Racó de les Tovaines (4’30 t.)

Rundtur med stor variasjon i landskapet og spektakulær utsikt, som går langs skogsbilveier og stier mellom tradisjonelle åkre, furuskog og imponerende fjellvegger. Hele ruten byr på spektakulær utsikt. Middels til høy vanskelighetsgrad.

Tidligere var Pas del Comptador et svært smalt pass mellom klippene som bare tillot én person om gangen å passere. Gjeterne ledet ofte sine gjeter gjennom her så de enkelt kunne telle dem.

Pas del Goleró er en brosteinsbelagt sikksakk som gir en behagelig nedstigning gjennom en svimlende kløft, og den har nylig blitt restaurert.

Toppen av Sierra de Aitana (4’30 t.)

Dette er en emblematisk rundløype på grunn av rutens skjønnhet og det faktum at toppen av Aitana er den høyeste i Alicante-provinsen (1 558 meter over havet). Den spektakulære utsikten fra toppen gjør det mulig å se øya Ibiza på veldig klare dager.

Sierra de Aitana er det området med flest snøbrønner i Alicante. Detter er store “gryter” gravet ut i terrenget hvor folk lagret kjøtt og andre matvarer nedkjølt med snø og is, før klimaet ble varmere. Man bør legge mer til kløften i Partegat, en spektakulær tektonisk forsenkning med en hittil ukjent dybde, og de tre mikroreservatene med flora: Passet de la Rabosa, Runar dels Teixos og Penya de la Font Vella.

Deltakende restauranter og deres menyer

Disse dagene arrangeres for å fremme og synliggjøre den kulinariske tradisjonen i Benimantell. De syv restaurantene tilbyr menyer med den autentiske Olleta de Blat ledsaget av tradisjonelle tapas eller andre spesialiteter.

Restaurant Venta La Montaña. Reservasjoner på 965885141
Restaurant Ca Rafel. Reservasjoner på 965885165
Restaurant Ponsoda. Reservasjoner på: 965972096
Restaurant Rincón de Pepe. Reservasjoner på: 965972095
Restaurant Sonia (L'Obrer). Reservasjoner på 965433261
Restaurant Contemple-Vivood Hotel. Reservasjoner på: 966318585
Restaurant Trestellador. Reservasjoner på 965885221.

Husk at det er lurt å bestille bord for å delta på noen av de deltakende restaurantene. Du kan se menyene og prisene på hver enkelt restaurant på denne lenken.

En tradisjonell rett

Hvete er hovedingrediensen i l’Olleta de Blat. Etter at denne råvaren møysommelig ble skaffet til veie for å lage denne retten, ble andre lokale produkter tilsatt, som bønner, kardoner, mangold, svinekjøtt og den verdsatte olivenoljen. Restaurantene i området har ikke glemt denne utsøkte retten, som feires hele denne uken.

Kulturelle personligheter


Allerede på begynnelsen av 1900-tallet fortryllet Benimantell og omgivelsene generasjonen av intellektuelle fra Alicante. I sommersesongen tok gårdene i Benimantell imot berømte personligheter og kunstnere som arkitekten Juan Vidal, komponisten Óscar Esplà, forfatterne Gabriel Miró og Eduardo Irles, økonomen Germán Benanácer og maleren Emilio Varela. Alle elsket de Benimantells gastronomi og naturskjønne omgivelser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter