25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Søppelplass i Albir til tross for naboprotester

Rådhuset i Alfaz del Pi åpner søppelplassen i Calle Tauro i Albir til tross for sinte naboer mener det er helt feil å plassere noe slikt midt i et boligfelt.

Rundt 200 naboer skrev under på en klage som ble levert rådhuset i Alfaz del Pi tidligere i år. Naboer sa den gangen til pressen at de hadde fått en skriftlig bekreftelse fra ordfører Vicente Arques om å legge søppelplassen et annet sted etter naboenes klager i januar. Men så snart lokalvalget var over var gravemaskinene tilbake på tomta i Calle Tauro 1.

Det kommunen anlegger er et såkalt «Grønt Punkt». Dette er mottaksanlegg for søppel av alle typer. Det vil bli satt ut containere her så innbyggere i Alfaz del Pi kan kaste fra seg alt fra elektrisk avfall, batterier, hageavfall, matolje, organisk avfall, tre og bygge-avfall (escombro).

Naboene er bekymret for luktplagen som kommer med det organiske avfallet i varmen. Byggeavfall støver mye og det vil trolig bli en plage for naboene når alt støv fra byggeavfallet førest rundt i nabolaget av vinden. I tillegg fører slike anlegg med seg mye trafikk, både av de som skal kaste avfall, samt lastebilene som vil komme her flere ganger i uke for å ta bort fulle containere og sette fra seg tomme containere.

Relaterte saker

- Advertisement -