Sommerfyrverkeriet er tilbake i Altea

Publisert

Etter to års opphold er festivalen “Castell de L’Olla” tilbake i Altea for 34. gang kvelden 13. august. Festivalen er mest kjent for det spektakulære fyrverkeriet som skytes opp fra en rekke flåter man ankrer opp ute i bukten denne kvelden. Strendene i Albir og Altea fylles opp av skuelystne. Og de som har tilgang på en båt velger ofte å nyte kvelden ombord for å se fyrverkeriet fra sjøen.

PÅ SJØEN: Et hundretalls båter er ute på bukten denne kvelden. Fra sjøen kan man sitte i ro og mak med venner og kjente uten alt det “kjas og mas” som er en del av opplevlsen fra strendene. Guardia Civil er ute i bukta denne kvelden for å holde båtene på sikker avstand.
PÅ SJØEN: Et hundretalls båter er ute på bukten denne kvelden. Fra sjøen kan man sitte i ro og mak med venner og kjente uten alt det “kjas og mas” som er en del av opplevlsen fra strendene. Guardia Civil er ute i bukta denne kvelden for å holde båtene på sikker avstand.

Dette året er det fyrverkeri-spesialisten Ricard Caballer, som står bak fyrverkeriet. Han har stått bak fyrverkeriet i Altea før, men sier årets “får et nytt design”.

Castell de L’Olla er opprinnelig sommerfestivalen for bydelen La Olla like nord for sentrum av Altea. For turismen i Altea er denne helgen den mest lønnsomme i løpet av sommeren. Alle restauranter og hoteller som har et bord eller en stol med utsikt over bukten er smekkfulle denne kvelden.

Fyrverkeriet skytes opp andre lørdagen i August, altså ved midnatt lørdag 13.

I timene før og i timen etter fyrverkeriet er det trafikkaos i Altea. SpaniaPosten anbefaler at man enten bruker moped, sykkel eller beina for å komme seg til stedet man vil se fyrverkeriet fra. Trafikkaoset løser seg opp ganske raskt etter fyrverkeriet om man bare venter en times tid til alle har fått kommet seg hjem.

Deler av showet er å høre og føle eksplosjonene. For dette bør man komme seg ganske nærme og se fyrverkeriet fra La Olla, Cap Blanc området. Havnen “El Portet” er også et godt sted å se alt. Alternativt kan man kjøre opp i Altea Hills, hvor man kan slippe unna mengdene men se alt uforstyrret (hovedbildet).

Mange av spanjolene vil “okkupere” deler av stranden denne kvelden med stoler og bord, de plasserer ut tidlig på dagen. For å nyte middag i komfort og godt selskap på stranden.

Altea - Fiesta Castell de la Olla
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter