Solgården fikk hjertestarter

Publisert

Overrekkelsen av hjertestarteren, eller defibrillatoren, fant sted på selveste 17.mai. Det var nestleder i styret for Solgården, Rune Baardsen som mottok hjertestarteren fra Angel Gomez, administrerende direktør ved IMED Hospitales i Benidorm, også kjent som “Hospital de Levante”.

Overrekkelsen av hjertestarteren, eller defibrillatoren, fant sted på selveste 17.mai. Det var nestleder i styret for Solgården, Rune Baardsen som mottok hjertestarteren fra Angel Gomez, administrerende direktør ved IMED Hospitales.

IMED Hospitales uttaler i en pressemelding at formålet med donasjonen er at hjertestarterens nytte for å redde liv er demonstrert. Sykehuset ønsker med denne gaven å illustrere hvor fornøyd de er med det mangeårige partnerskapet med Solgården og sier at de håper hjertestarteren vil bedre livskvaliteten for det norske samfunnet i vår region.

Hjertestans skjer plutselig og uventet, og regnes som et av de største helseutfordringene vi står overfor. Ifølge nyere data, lider en person av hjertestans hvert 20. minutt i Spania, og bare to av 10 mennesker overlever. En av de viktigste årsakene til denne lave overlevelsesprosenten er mangelen på rask behandling og for hvert minutt som går er sannsynligheten for at pasienten overlever redusert med 10 prosent.

Ifølge Sociedad Espanola de Medicina y Seguridad del  Trabajo er plutselig hjertestans den ledende dødsårsaken i Spania. Og forskningsorganisasjonen hevder at dersom tilgangen til hjertestartere var den samme som for brannapparater kunne 4.500 menneskeliv vært reddet hvert år. Tilstedeværelsen av defibrillatorer er svært viktig på steder hvor det er høy befolkningskonsentrasjon, og særlig på steder som Solgården, med mange eldre og personer med kroniske sykdommer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter